Het recept voor deze babyparmentier komt uit het kookboek Mijn babyrecepten met Sophie la girafe. Het is geschikt voor baby’s vanaf 6 maanden.

Wil je meer recepten uit de categorie Glutenvrij, Notenvrij, Sojavrij, Suikervrij, Tarwevrij? >

Ingrediënten

  • 300 g ouderwetse aardappelpuree (recept boek)
  • 20 g tartaar
  • 2 el ongezoete gecondenseerde melk
  • 1 klontje boter (ca. 5 g)

Bereidingswijze

  • Maak ongeveer 300 gram ouderwetse aardappelpuree.
  • Vet een klein ovenschaaltje in met boter. Verdeel de tartaar over de bodem. Dek af met de puree en strijk de bovenkant glad. Schenk de gecondenseerde melk er gelijkmatig over. Snijd de boter in vlokjes en strooi ze erover.
  • .Zet de schaal 10 minuten in de voorverwarmde oven op 220 °C. Je kunt de schaal ook afdekken met aluminiumfolie en 10 minuten stomen.
  • .Stort de parmentier op een bord en geef hem met een lepel aan de baby zodra het gerecht de juiste temperatuur heeft.

Zo ziet dit recept eruit in het boek

Ook gezonder eten?

Op zoek naar de lekkerste recepten en betrouwbare informatie? Mis onze gratis nieuwsbrief dan niet en meld je nu aan!

Inkijkexemplaar van

€ 15.99

Dit recept komt uit dit boek

Mijn babyrecepten met Sophie la girafe

  • Maakt het koken voor de allerkleinsten en de overgang van babyvoeding naar vaste voeding een feest
  • Prachtig vormgegeven kookdagboek met 100 heerlijke recepten voor de eerste baby- en dreumeshapjes
  • Van babyvoeding tot vaste voeding, voor ouders van kinderen van 6-16 maanden