Gezond aan tafel logo
In beweging naar een gezondere leefstijl
Auberginepizzaatjes

Auberginepizzaatjes

0 / 5. 0

Ingrediënten

  • 1 grote aubergine
  • 2 el truffelolie
  • 4-5 el tomato frito (passata kan ook)
  • 1 tl venkelzaad
  • 75 g manchego (of andere stevige kaas), geraspt
  • vers basilicum (optioneel)

Verder nodig

  • bakpapier
  • kwastje

Bereidingswijze

  • Verwarm de oven voor tot 220 °C.
  • Snijd een heel dun plakje (bijna alleen de schil) van beide bolle kanten van de aubergine. Het is mooi als je de steel aan de aubergine laat zitten. Snijd de aubergine over de lengte in plakken van circa 1 cm dik. Besmeer beide kanten van de plakken aubergine met truffelolie, gebruik hiervoor een kwastje.
  • Leg de plakken aubergine op een met bakpapier beklede bakplaat. Bak de aubergineplakken 10 tot 15 minuten in de oven of tot ze zacht en goudbruin zijn. Draai ze tussendoor even om. Haal de aubergineplakken uit de oven en smeer de tomato frito over de plakken (circa 1 eetlepel per plak). Sprenkel wat venkelzaadjes over de tomatensaus en daarna wat manchego. Gril de ‘pizza’s’ 10 minuten in de oven of totdat de kaas begint te bubbelen en goudbruin en krokant is.
  • Garneer eventueel met het vers basilicum.

Tip

Deze auberginepizzaatjes zijn een perfecte combinatie met een frisse salade.

Wil je meer recepten uit de categorie Glutenvrij, Koolhydraatarm, Notenvrij, Sojavrij, Suikervrij, Tarwevrij, Vegetarisch?

Het recept voor deze auberginepizzaatjes komt uit het kookboek De nieuwe winterkeuken van Colette Dike, bekend van onder andere het platform FoodDeco.

Over het recept in het boek: “Met weinig moeite maak je van een plak aubergine een plaatje!”

Zo ziet dit recept eruit in het boek

Inkijkexemplaar van



De nieuwe winterkeuken

Colette Dike

Dit artikel is gebaseerd op dit boek

  • Winterse gerechten anno 2020
  • Recepten met groenten in de hoofdrol en 100% Insta-worthy
  • Geweldig lekkere én mooie recepten van Colette Dike’s Fooddeco
Lees meer over dit boek ➔ Bestel dit boek ➔