Het recept voor deze auberginepizzaatjes komt uit het kookboek De nieuwe winterkeuken van Colette Dike, bekend van onder andere het platform FoodDeco.

Over het recept in het boek: “Met weinig moeite maak je van een plak aubergine een plaatje!”

  • Dit recept komt uit dit boek


    De nieuwe winterkeuken

    Colette Dike

    • Winterse gerechten anno 2020
    • Recepten met groenten in de hoofdrol en 100% Insta-worthy
    • Geweldig lekkere én mooie recepten van Colette Dike’s Fooddeco
    Je bestelt en rekent af bij: Boekenwereld


    • Boekenwereld.com: onze eigen boekwinkel
    • Veilig winkelen, bestellen en betalen
    • Laagste prijs op de nieuwste boeken
    • Regelmatig gratis e-books

    Thuiswinkel waarborg

    Onze veilige betaalmethoden:

    • Ideal
    • Mastercard
    • VISA
    • Bancontact
    • AfterPay

Wil je meer recepten uit de categorie Glutenvrij, Koolhydraatarm, Notenvrij, Sojavrij, Suikervrij, Tarwevrij, Vegetarisch? >

Ingrediënten

  • 1 grote aubergine
  • 2 el truffelolie
  • 4-5 el tomato frito (passata kan ook)
  • 1 tl venkelzaad
  • 75 g manchego (of andere stevige kaas), geraspt
  • vers basilicum (optioneel)

Verder nodig

  • bakpapier
  • kwastje

Bereidingswijze

  • Verwarm de oven voor tot 220 °C.
  • Snijd een heel dun plakje (bijna alleen de schil) van beide bolle kanten van de aubergine. Het is mooi als je de steel aan de aubergine laat zitten. Snijd de aubergine over de lengte in plakken van circa 1 cm dik. Besmeer beide kanten van de plakken aubergine met truffelolie, gebruik hiervoor een kwastje.
  • Leg de plakken aubergine op een met bakpapier beklede bakplaat. Bak de aubergineplakken 10 tot 15 minuten in de oven of tot ze zacht en goudbruin zijn. Draai ze tussendoor even om. Haal de aubergineplakken uit de oven en smeer de tomato frito over de plakken (circa 1 eetlepel per plak). Sprenkel wat venkelzaadjes over de tomatensaus en daarna wat manchego. Gril de ‘pizza’s’ 10 minuten in de oven of totdat de kaas begint te bubbelen en goudbruin en krokant is.
  • Garneer eventueel met het vers basilicum.
  • Dit recept komt uit dit boek


    De nieuwe winterkeuken

    Colette Dike

    • Winterse gerechten anno 2020
    • Recepten met groenten in de hoofdrol en 100% Insta-worthy
    • Geweldig lekkere én mooie recepten van Colette Dike’s Fooddeco
    Je bestelt en rekent af bij: Boekenwereld


    • Boekenwereld.com: onze eigen boekwinkel
    • Veilig winkelen, bestellen en betalen
    • Laagste prijs op de nieuwste boeken
    • Regelmatig gratis e-books

    Thuiswinkel waarborg

    Onze veilige betaalmethoden:

    • Ideal
    • Mastercard
    • VISA
    • Bancontact
    • AfterPay

Ook gezonder eten?

Op zoek naar de lekkerste recepten en betrouwbare informatie? Mis onze gratis nieuwsbrief dan niet en meld je nu aan!

Inkijkexemplaar van

Dit recept komt uit dit boek



De nieuwe winterkeuken

Colette Dike

  • Winterse gerechten anno 2020
  • Recepten met groenten in de hoofdrol en 100% Insta-worthy
  • Geweldig lekkere én mooie recepten van Colette Dike’s Fooddeco
18,50
Direct bestellen ➔
Je bestelt en rekent af bij: Boekenwereld
  • Boekenwereld.com: onze eigen boekwinkel
  • Veilig winkelen, bestellen en betalen
  • Laagste prijs op de nieuwste boeken
  • Regelmatig gratis e-books

Thuiswinkel waarborg

Onze veilige betaalmethoden:

  • Ideal
  • Mastercard
  • VISA
  • Bancontact
  • AfterPay