Andijviestamppot met champignons en komijnekaas

Andijviestamppot met champignons en komijnekaas

Hieronder vind je, uit het boek Kook ook Holland, het recept voor andijviestamppot. Anders dan anders, namelijk met champignons en komijnekaas. We zijn benieuwd wat je ervan vindt!

  • Dit recept komt uit dit boek

    € 8.99

    Kookook Holland

    Clara ten Houte de Lange en Ingmar Niezen

    • Traditionele Hollandse gerechten in een modern jasje (slanker en met spannende variaties met ingrediënten van nu)
    • Lekker, makkelijk én snel klaar
    • Van klassiek tot trendy

    Of koop nu via
    Boekenwereld.com

Ingrediënten andijviestamppot

  • 1,5 kg kruimige aardappelen, geschild en in stukken
  • zout
  • (versgemalen) peper
  • 250 g champignons
  • 50 g boter
  • 200 g gerookte spekblokjes
  • 1.5 dl melk
  • 600 g gesneden andijvie
  • nootmuskaat
  • 200 g belegen komijnekaas

Verder nodig

Bereidingswijze andijviestamppot

  • Kook de aardappelen in een bodem water met zout in 20-25 minuten gaar. Borstel de champignons schoon en snijd ze in plakjes.
  • Verhit de boter in een koekenpan en bak het spek uit. Bak de champignons even mee.
  • Verwarm de melk in een steelpan. Giet de aardappelen af, stamp ze fijn en roer de warme melk erdoor. Schep de andijvie, spek, champignons, peper en nootmuskaat door de puree en warm de stamppot goed door.
  • Snijd de kaas in kleine blokjes en schep deze door de stamppot. Serveer de andijviestamppot direct.

Zo ziet dit recept eruit in het boek

  • Dit recept komt uit dit boek

    € 8.99

    Kookook Holland

    Clara ten Houte de Lange en Ingmar Niezen

    • Traditionele Hollandse gerechten in een modern jasje (slanker en met spannende variaties met ingrediënten van nu)
    • Lekker, makkelijk én snel klaar
    • Van klassiek tot trendy

    Of koop nu via
    Boekenwereld.com

Ook gezonder eten?

Op zoek naar de lekkerste recepten en betrouwbare informatie? Mis onze gratis nieuwsbrief dan niet en meld je nu aan!

Inkijkexemplaar van

€ 8.99

Dit recept komt uit dit boek

Kookook Holland

Clara ten Houte de Lange en Ingmar Niezen

  • Traditionele Hollandse gerechten in een modern jasje (slanker en met spannende variaties met ingrediënten van nu)
  • Lekker, makkelijk én snel klaar
  • Van klassiek tot trendy