Gezond aan tafel logo
In beweging naar een gezondere leefstijl
Smoothie met papaja, mango en limoen (Deliciously Ella)

Smoothie met papaja, mango en limoen (Deliciously Ella)

2 / 5. 2

Ingrediënten

  • 1/2 rijpe papaya, geschild en zaden verwijderd (150 g)
  • handvol bevroren mangoblokjes (85 g)
  • sap van 1 limoen
  • 1/2 tl kaneel
  • 3/4 glas koud kokoswater, liefst rauw en ongepasteuriseerd (300 ml)
  • 1 tl honing (optioneel, het is alleen nodig als je van extra zoet houdt)

Verder nodig

Bereidingswijze

  • Doe alle ingrediënten in de blender en mix tot het glad en romig is.

Tip

Vries al je restjes groenten en fruit in om smoothies mee te maken. Zo voorkom je verspilling. Ik vries alle groenten en fruit die ik voor smoothies gebruik in, van spinazie tot mango, ananas en bessen. Ook is het vaak goedkoper om ingevroren ingrediënten te kopen dan verse, dus zo bespaar je geld.

Wil je meer recepten uit de categorie Notenvrij?

Het recept voor deze smoothie met papaja, mango en limoen komt uit het boek Smoothies & Juices van foodblogger Deliciously Ella (Ella Mills-Woodward). Het boek staat vol met eenvoudige en plantaardige ingrediënten om 30 heerlijke smoothies en juices te maken. Volwaardig gezond en voedzaam. Zo klaar en superlekker. Voor thuis of on the go.

Over dit recept schrijft Ella: “Als ik deze smoothie drink droom ik direct weg naar warme oorden en zonnige stranden. Ik word er altijd gelukkig van, en helemaal op een grauwe maandagochtend in Londen! De mix van papaja, bevroren mango, limoen, kaneel en kokoswater maakt elke dag vrolijk en smaakt altijd geweldig. De truc is om heel rijp fruit te gebruiken, dat geeft een enorm verschil in smaak. Laat het fruit dus een tijdje in de keuken liggen tot het perfect zoet is. Het is het wachten waard.”

Inkijkexemplaar van



Smoothies & Juices

Ella Mills-Woodward

Dit artikel is gebaseerd op dit boek

  • Het ideale instapboek voor liefhebbers van gezonde drankjes
  • 30 heerlijke smoothies en juices, volwaardig gezond en voedzaam
  • Voor thuis of on the go
Lees meer over dit boek ➔ Bestel dit boek ➔