Kombucha zelf maken? Hieronder lees je hoe je kersen kombucha met earl grey maakt. Kombucha is een brouwsel van gefermenteerde thee. Het drankje is populair in Rusland, China en Japan. De unieke symbiose van gist en bacteriën zorgt voor een heerlijke en gezonde drank.
De kombucha hieronder is een roze drank die een verfijnde kersen- en bergamotsmaak combineert met het bruisende zuur van kombucha. Zo ontstaat een even unieke als verfrissende drank. Het recept komt uit het boek Fermenteren van Adam Elabd.
Voor het maken van deze kombucha heb je een SCOBY nodig. SCOBY is de Engelse afkorting van ‘symbiotische kolonie van bacteriën en gist’ en slaat op de gelatineuze schijf die ontstaat op actieve kombucha of jun. Een SCOBY is makkelijk te kweken, te splitsen en met anderen te delen. Hoe je dat doet lees je in het boek. Je kunt ook een SCOBY kopen.
Adam Elabd
Onze veilige betaalmethoden:
Kijk voor meer recepten op www.gezondaantafel.nl
Ook andere theesoorten zijn bruikbaar, mits zonder smaakjes of specerijen die de werking van de gisten en bacteriën kunnen verhinderen of verzwakken. In de fase van de botteling kun je extra smaken toevoegen zonder de SCOBY onbruikbaar te maken.
Bekijk meer pagina’s uit dit boek in het gratis inkijkexemplaar.
Adam Elabd
Onze veilige betaalmethoden:
Onze veilige betaalmethoden: