Hier vind je het recept voor dadelwijn. Deze sterke, vol smakende zoete wijn doet aan port of zoete sherry denken. Drink hem na de maaltijd in kleine slokjes, gemengd met spuitwater of sterkedrank. Geef deze wijn de tijd. De sterke smaak die tijdens de fermentatie ontstaat, is misschien niet meteen aantrekkelijk maar wordt na 1-2 jaar rijpen evenwichtig en soepel.
Het recept komt uit het boek Fermenteren van Adam Elabd. Fermentatie is een proces waarbij bacteriën, schimmels en gisten gebruikt worden om een voedingsmiddel te maken. Het is een heel plezierige manier om iets te conserveren, geeft stevige en opwindende smaken en houdt je spijsvertering op orde.
In zijn boek deelt Adam Elabd al zijn kennis: van de theorie en verschillende fermentatietechnieken tot stap-voor-stapinstructies met foto’s voor meer dan 80 recepten waarmee je je eigen yoghurt, azijn, chutney, zuurdesembrood en ingelegde groente en fruit kunt maken. Inclusief een handig overzicht van alle benodigdheden en hoe je kunt checken of het fermentatieproces goed verloopt of misschien wel tot bederving heeft geleid.
Kijk voor meer recepten op www.gezondaantafel.nl
Bekijk meer pagina’s uit dit boek in het gratis inkijkexemplaar.
Adam Elabd
Onze veilige betaalmethoden:
Adam Elabd
Onze veilige betaalmethoden: