Kijk voor meer recepten op www.gezondaantafel.nl
Wil je nu een bouillon die qua smaak wat donkerder en dieper is, rooster dan de karkassen 20-30 minuten in de oven op 200 ºC. Vries de bouillon in diepvrieszakjes in.
Zelf kippenbouillon maken? Dit recept komt uit het boek Lekker Miljuschka van 24Kitchen-chef Miljuschka Witzenhausen.
Over het maken van bouillon schrijft Miljuschka: “Bouillon noem ik ook wel het vloeibare goud. Nu verwacht ik heus niet dat je nooit meer een bouillonblokje gebruikt, maar het is wel zonde als je alleen dat gebruikt. Zo’n blokje geeft veel smaak en dat is logisch, omdat het bijna alleen maar uit smaakmakers en zout bestaat. Zelfgetrokken bouillon daarentegen zit vol met goede stoffen die helpen tegen (jawel, dames) cellulitis, je immuunsysteem verbeteren en een fantastische umami-smaak hebben. Niet voor niks staat oma met kippenbouillon op de stoep als je ziek bent. Het is een eeuwenoude penicilline. Ik bewaar altijd alle botten, karkassen en schillen om daar eens in de week bouillon van te trekken. Zo gebruik je je eten optimaal.”
Meer recepten bekijken om zelf ‘from scratch’ te maken?
Wil je wekelijks gratis gezonde recepten in je inbox ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief: