Gezond aan tafel logo
In beweging naar een gezondere leefstijl
Vinaigrette met olijfolie, witte wijnazijn, mosterd en honing

Vinaigrette met olijfolie, witte wijnazijn, mosterd en honing

3.6 / 5. 13

Ingrediënten

  • 6 el extra vierge olijfolie
  • 2 el 2 eetlepels witte wijnazijn
  • 1 tl 1 theelepel mosterd
  • 1 tl 1 theelepel honing
  • een mespunt peper

Bereidingswijze vinaigrette

  • Meng 6 eetlepels extra vierge olijfolie met 2 eetlepels witte wijnazijn, 1 theelepel mosterd, 1 theelepel honing en een mespunt peper.

Dressings zijn, als je ze zelf maakt tenminste, een makkelijke manier om gezonde vetten binnen te krijgen. Ze geven smaak aan een salade en maken deze af. Hieronder vind je het recept voor een vinaigrette met olijfolie, witte wijnazijn, mosterd en honing, uit het boek Eet als een expert van I’m a foodie.

Dressings zijn enkele dagen houdbaar in de koelkast. Haal ze ruim voor gebruik uit de koelkast, zodat eventueel gestolde olie op kamertemperatuur weer vloeibaar kan worden.

Bekijk hier ook onze andere recepten voor makkelijke, gezonde én heerlijke dipsausen.

 

Wil je wekelijks gratis gezonde recepten in je inbox ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:

Ja ik wil wekelijks gezonde recepten ontvangen  ➔

Inkijkexemplaar van



Eet als een expert

I am a foodie

Dit artikel is gebaseerd op dit boek

  • Haalbare adviezen en recepten van een team van diëtisten, voedings- en gezondheidswetenschappers
  • Welke voeding is gezond en waarom?
  • Lekkere ideeën van ontbijt tot diner en handige weekschema’s
Lees meer over dit boek ➔ Bestel dit boek ➔