Suikervrije ketchup zelf maken

Suikervrije ketchup zelf maken

Wist je dat de ketchup die je in de supermarkt koopt voor 25% uit suiker bestaat? Deze suikervrije ketchup heeft de vertrouwde frisheid van fabriekssauzen, maar dan zonder glucose-fructosestroop en conserveermiddelen. De robuuste smaak is lekker bij burgers, patat, gehakt en hot dogs. Het recept komt uit het boek Fermenteren van Adam Elabd.

  • Dit recept komt uit dit boek


    Fermenteren

    Adam Elabd

    • Het meest complete handboek voor fermenteren
    • Van de theorie en fermentatietechnieken tot recepten om zelf mee aan de slag te gaan
    • Stap-voor-stapinstructies met foto’s voor meer dan 80 recepten voor je eigen yoghurt, azijn, chutney, zuurdesembrood en ingelegde groente en fruit
    Je bestelt en rekent af bij: Boekenwereld


    • Boekenwereld.com: onze eigen boekwinkel
    • Veilig winkelen, bestellen en betalen
    • Laagste prijs op de nieuwste boeken
    • Regelmatig gratis e-books

    Thuiswinkel waarborg

    Onze veilige betaalmethoden:

    • Ideal
    • Mastercard
    • VISA
    • Bancontact
    • AfterPay

Wil je meer recepten uit de categorie Suikervrij? >

Ingrediënten suikervrije ketchup

  • 175 ml tomatenpuree
  • 2 el startvocht (zuurkoolvocht, waterkefir of wei)
  • 1 el esdoornstroop of honing
  • 1 teen knoflook, fijngewreven
  • 1⁄4 tl zout
  • 1⁄8 tl kaneel
  • mespunt gemalen kruidnagel
  • mespunt cayennepeper
  • 2 el ciderazijn

Verder nodig

  • 1 weckpot van 500 ml

Bereidingswijze suikervrije ketchup

  • Meng tomatenpuree, startvloeistof, esdoornstroop of honing, knoflook, zout, kaneel, kruidnagel en cayennepeper grondig in de steriele pot.
  • Giet de ciderazijn op de ketchup. Dat gaat de groei van schimmels op het oppervlak tegen.
  • Draai het deksel goed dicht, bescherm de pot tegen zonlicht en laat hem 2-3 dagen op kamertemperatuur staan.
  • Wacht tot je tevreden bent met de fermentatie, en roer de azijn door de ketchup. Verdun de ketchup zo nodig met azijn, water of meer startvocht. De ketchup is in de koelkast 1-2 weken houdbaar.

Tip

Voor dit recept is elke probiotische startvloeistof geschikt, maar de uiteindelijke smaak wordt wel door je keuze beïnvloed. Zuurkoolvocht of een eenvoudige waterkefir zoals die met kokos zijn extra lekker.

Zo ziet dit recept eruit in het boek

Bekijk meer pagina’s uit dit boek in het gratis inkijkexemplaar.

  • Dit recept komt uit dit boek


    Fermenteren

    Adam Elabd

    • Het meest complete handboek voor fermenteren
    • Van de theorie en fermentatietechnieken tot recepten om zelf mee aan de slag te gaan
    • Stap-voor-stapinstructies met foto’s voor meer dan 80 recepten voor je eigen yoghurt, azijn, chutney, zuurdesembrood en ingelegde groente en fruit
    Je bestelt en rekent af bij: Boekenwereld


    • Boekenwereld.com: onze eigen boekwinkel
    • Veilig winkelen, bestellen en betalen
    • Laagste prijs op de nieuwste boeken
    • Regelmatig gratis e-books

    Thuiswinkel waarborg

    Onze veilige betaalmethoden:

    • Ideal
    • Mastercard
    • VISA
    • Bancontact
    • AfterPay

Ook gezonder eten?

Op zoek naar de lekkerste recepten en betrouwbare informatie? Mis onze gratis nieuwsbrief dan niet en meld je nu aan!

Inkijkexemplaar van

Dit recept komt uit dit boek



Fermenteren

Adam Elabd

  • Het meest complete handboek voor fermenteren
  • Van de theorie en fermentatietechnieken tot recepten om zelf mee aan de slag te gaan
  • Stap-voor-stapinstructies met foto’s voor meer dan 80 recepten voor je eigen yoghurt, azijn, chutney, zuurdesembrood en ingelegde groente en fruit
22,50
Direct bestellen ➔
Je bestelt en rekent af bij: Boekenwereld
  • Boekenwereld.com: onze eigen boekwinkel
  • Veilig winkelen, bestellen en betalen
  • Laagste prijs op de nieuwste boeken
  • Regelmatig gratis e-books

Thuiswinkel waarborg

Onze veilige betaalmethoden:

  • Ideal
  • Mastercard
  • VISA
  • Bancontact
  • AfterPay