Het recept voor deze suikervrije hazelnootpasta komt uit het boek Deliciously Ella van foodblogger Deliciously Ella (Ella Mills-Woodward). Heerlijk voor op brood!

Ella schrijft erover: “Als je deze spread hebt gegeten voel je je gegarandeerd beter. Je smaakpapillen en je buik zullen dansen van geluk! Hij is echt hartstikke voedzaam en smaakt ook nog verrukkelijk. Ik smeer hem graag op mijn Makkelijke haverkoekjes of ik eet hem bij mijn Bessenscones met kokosroom (recepten vind je in het boek). Je kunt de spread ook heel goed als dip voor fruit gebruiken – doop schijfjes appel in de pot en je hebt een supersnack of een makkelijk toetje.”

Wil je meer recepten uit de categorie Glutenvrij, Koemelkvrij, Lactosevrij, Suikervrij, Tarwevrij? >

Ingrediënten suikervrije hazelnootpasta

Bereidingswijze

  • Verwarm de oven voor op 200 ºC (heteluchtoven 180 ºC).
  • Bak de hazelnoten ongeveer 10 minuten in de oven, haal ze eruit en laat ze afkoelen.
  • Laat ze vervolgens ongeveer 10 minuten draaien in de keukenmachine, tot ze helemaal fijngemalen zijn. Voeg de ahornsiroop en cacao toe, zet de keukenmachine weer aan en giet er daarna beetje bij beetje ½ mok (150 ml) water bij (het is belangrijk dat de eerste drie ingrediënten goed gemengd zijn voor je het water erbij giet).

Tip

Voor dit recept heb je echt een sterke keukenmachine nodig, omdat de spread anders niet mooi glad wordt.

Zo ziet dit recept eruit in het boek

Bekijk meer pagina’s uit dit boek in het gratis inkijkexemplaar.

Ook gezonder eten?

Op zoek naar de lekkerste recepten en betrouwbare informatie? Mis onze gratis nieuwsbrief dan niet en meld je nu aan!

Inkijkexemplaar van

€ 20.99

Dit recept komt uit dit boek

Deliciously Ella

Ella Mills-Woodward

  • Gezond en lekker eten maakt gelukkig!
  • Plantaardige, gluten- en suikervrije recepten
  • Bekend van het blog www.deliciouslyella.com, met duizenden online volgers wereldwijd