Het recept voor deze ingelegde citrusvruchten (citroen limoen sinaasappel) komt uit het kookboek Chef Toub: Lekker Arabisch van tv-kok Mounir Toub.

  • Dit recept komt uit dit boek


    Chef Toub: Lekker Arabisch

    Mounir Toub

    • Elke dag van de week snel en makkelijk de heerlijkste Arabische gerechten op tafel
    • 88 moderne gerechten uit het Midden-Oosten
    • Kook elke dag gezond
    Je bestelt en rekent af bij: Boekenwereld


    • Boekenwereld.com: onze eigen boekwinkel
    • Veilig winkelen, bestellen en betalen
    • Laagste prijs op de nieuwste boeken
    • Regelmatig gratis e-books

    Thuiswinkel waarborg

    Onze veilige betaalmethoden:

    • Ideal
    • Mastercard
    • VISA
    • Bancontact
    • AfterPay

Wil je meer recepten uit de categorie Glutenvrij, Koemelkvrij, Lactosevrij, Notenvrij, Sojavrij, Suikervrij, Tarwevrij, Veganistisch, Vegetarisch? >

Ingrediënten

  • 7 biologische citroenen
  • 3 biologische limoenen
  • 3 biologische sinaasappels
  • 300 g grof zeezout
  • 1 kaneelstokje
  • 2 stuks steranijs
  • 2 tl korianderzaad

Verder nodig

  • 1 grote of meerdere kleine weckpotjes

Bereidingswijze

  • Steriliseer een weckpot zorgvuldig door hem circa 10 minuten in een pan met water uit te koken of in de vaatwasser op de hoogste temperatuur te wassen.
  • Pers vier citroenen uit en zet het sap apart. Boen de overige citrusvruchten goed schoon onder de kraan en wrijf ze droog. Snijd ze vanaf de navel recht naar beneden een paar keer in, maar niet helemaal door.
  • Vul de citrusvruchten met zeezout, leg ze in de pot en druk ze stevig aan. De citrusvruchten moeten dicht tegen elkaar komen te liggen.
  • Doe de rest van het zeezout, het kaneelstokje, de steranijs en het korianderzaad in de pot. Giet het citroensap erbij en vul eventueel aan met water zodat de citrusvruchten volledig onderstaan.
  • Sluit de pot goed af en bewaar de citrusvruchten minimaal 1 maand in de koelkast. Op deze manier trekken de smaken het best in en zullen de schillen zachter worden. Schud de pot om de dag even om.

Tip

Als in een recept om citroenrasp wordt gevraagd, kun je eens afwisselen met de schil van een van de ingelegde citrusvruchten.

  • Dit recept komt uit dit boek


    Chef Toub: Lekker Arabisch

    Mounir Toub

    • Elke dag van de week snel en makkelijk de heerlijkste Arabische gerechten op tafel
    • 88 moderne gerechten uit het Midden-Oosten
    • Kook elke dag gezond
    Je bestelt en rekent af bij: Boekenwereld


    • Boekenwereld.com: onze eigen boekwinkel
    • Veilig winkelen, bestellen en betalen
    • Laagste prijs op de nieuwste boeken
    • Regelmatig gratis e-books

    Thuiswinkel waarborg

    Onze veilige betaalmethoden:

    • Ideal
    • Mastercard
    • VISA
    • Bancontact
    • AfterPay

Ook gezonder eten?

Op zoek naar de lekkerste recepten en betrouwbare informatie? Mis onze gratis nieuwsbrief dan niet en meld je nu aan!

Inkijkexemplaar van

Dit recept komt uit dit boek



Chef Toub: Lekker Arabisch

Mounir Toub

  • Elke dag van de week snel en makkelijk de heerlijkste Arabische gerechten op tafel
  • 88 moderne gerechten uit het Midden-Oosten
  • Kook elke dag gezond
24,99
Direct bestellen ➔
Je bestelt en rekent af bij: Boekenwereld
  • Boekenwereld.com: onze eigen boekwinkel
  • Veilig winkelen, bestellen en betalen
  • Laagste prijs op de nieuwste boeken
  • Regelmatig gratis e-books

Thuiswinkel waarborg

Onze veilige betaalmethoden:

  • Ideal
  • Mastercard
  • VISA
  • Bancontact
  • AfterPay