Aubergine spread met zeepeterselie

Aubergine spread met zeepeterselie

Het recept voor deze aubergine spread met zeepeterselie komt uit het boek Groente uit zee van Lisette Kreischer, Stichting Noordzeeboerderij en Marcel Schuttelaar. Het kookboek bevat informatie over zeewier en algen en 50 heerlijke en verrassende recepten.

Over deze aubergine spread in het boek: “Deze friszure, maar ook zeer romige spread is ideaal voor op een toastje, op een stokbroodje met wat rucola of als begeleider van een Italiaanse maaltijd.”

  • Dit recept komt uit dit boek


    Groente uit zee

    Lisette Kreischer

    • Zeewier eten: lekker, diervriendelijk en gezond
    • Het eerste boek over zeewier en de dagelijkse keuken
    • Met 50 heerlijke en verrassende recepten
    Je bestelt en rekent af bij: Boekenwereld


    • Boekenwereld.com: onze eigen boekwinkel
    • Veilig winkelen, bestellen en betalen
    • Laagste prijs op de nieuwste boeken
    • Regelmatig gratis e-books

    Thuiswinkel waarborg

    Onze veilige betaalmethoden:

    • Ideal
    • Mastercard
    • VISA
    • Bancontact
    • AfterPay

Wil je meer recepten uit de categorie Veganistisch, Vegetarisch? >

Ingrediënten aubergine spread

  • 2 aubergines
  • olijfolie
  • 1 grote ui, gepeld en fijngesnipperd
  • 1 teentje knoflook, gepeld en fijngehakt
  • 1 el tomatenpuree
  • 1½ tl ‘persil de la mer’ (zeepeterselie)
  • ½ el balsamicoazijn
  • 1 el citroensap
  • snufje Deens rookzout
  • versgemalen zwarte peper

Bereidingswijze

  • Verwarm de oven voor op 220 °C. Bekleed een bakplaat met bakpapier.
  • Was de aubergines en halveer ze in de lengte. Leg ze met de open kant naar beneden op de bakplaat en laat in ongeveer 40 minuten zacht worden. Haal ze uit de oven en laat wat afkoelen. Schraap het vruchtvlees uit de schil en snijd dit fijn.
  • Verhit een scheut olijfolie in de koekenpan. Fruit hierin de ui ongeveer 5 minuten tot hij goudbruin is. Voeg het vruchtvlees van de aubergine en de knoflook toe en roerbak totdat alle olie is opgenomen.
  • Voeg vervolgens de tomatenpuree, ‘persil de la mer’, balsamico en het citroensap toe. Bak dit nog even goed door, zodat alles mooi samenkomt.
  • Breng op smaak met Deens rookzout en zwarte peper. De ‘kaviaar’ moet een frisse, zurige en licht zoutige smaak hebben.

Zo ziet dit recept eruit in het boek

Bekijk meer pagina’s uit dit boek in het gratis inkijkexemplaar.

  • Dit recept komt uit dit boek


    Groente uit zee

    Lisette Kreischer

    • Zeewier eten: lekker, diervriendelijk en gezond
    • Het eerste boek over zeewier en de dagelijkse keuken
    • Met 50 heerlijke en verrassende recepten
    Je bestelt en rekent af bij: Boekenwereld


    • Boekenwereld.com: onze eigen boekwinkel
    • Veilig winkelen, bestellen en betalen
    • Laagste prijs op de nieuwste boeken
    • Regelmatig gratis e-books

    Thuiswinkel waarborg

    Onze veilige betaalmethoden:

    • Ideal
    • Mastercard
    • VISA
    • Bancontact
    • AfterPay

Ook gezonder eten?

Op zoek naar de lekkerste recepten en betrouwbare informatie? Mis onze gratis nieuwsbrief dan niet en meld je nu aan!

Inkijkexemplaar van

Dit recept komt uit dit boek



Groente uit zee

Lisette Kreischer

  • Zeewier eten: lekker, diervriendelijk en gezond
  • Het eerste boek over zeewier en de dagelijkse keuken
  • Met 50 heerlijke en verrassende recepten
25,99
Direct bestellen ➔
Je bestelt en rekent af bij: Boekenwereld
  • Boekenwereld.com: onze eigen boekwinkel
  • Veilig winkelen, bestellen en betalen
  • Laagste prijs op de nieuwste boeken
  • Regelmatig gratis e-books

Thuiswinkel waarborg

Onze veilige betaalmethoden:

  • Ideal
  • Mastercard
  • VISA
  • Bancontact
  • AfterPay