Gezond aan tafel logo
In beweging naar een gezondere leefstijl
Gevulde paprika met quinoa

Gevulde paprika met quinoa

3 / 5. 1

Ingrediënten gevulde paprika met quinoa

  • Vulling
  • 50 g quinoa
  • 240 ml groentebouillon (lees het etiket goed om er zeker van te zijn dat dit product glutenvrij is!)
  • 1 tl extra-vergine olijfolie
  • 2 teentjes knoflook, fijngesneden
  • 150 g tomatenblokjes in blik
  • ¼ tl koosjer zout
  • versgemalen peper
  • 3 el geraspte pecorino romano kaas
  • 15 g fijngesneden jonge spinazie
  • 2 el fijngesneden verse basilicum
  • 30 g fijngesneden magere mozzarella
  • Paprika's
  • 2 grote rode paprika’s
  • 4 el tomatensaus uit blik
  • 2 tl geraspte pecorino romano kaas
  • 30 g fijngesneden magere mozzarella
  • 80 ml groentebouillon

Verder nodig

Bereidingswijze gevulde paprika met quinoa

  • Voor de vulling: spoel de quinoa 2 minuten onder stromend koud water af. Doe de quinoa in een middelgrote steelpan, voeg de groentebouillon toe en breng aan de kook. Draai het vuur omlaag, doe het deksel op de pan en laat ongeveer 5 minuten zachtjes doorkoken tot het vocht is opgenomen. Haal de pan van het vuur en laat 5 minuten met het deksel erop staan. Roer los met een vork.
  • Verwarm de oven voor op 175 °C.
  • Verhit een middelgrote steelpan op halfhoog vuur. Voeg de olie en knofl ook toe en fruit ongeveer 1 minuut tot de ui goudbruin is. Voeg de tomatenblokjes, het zout en zwarte peper naar smaak toe en bak al roerend 5 minuten om de aroma’s vrij te laten komen. Haal de pan van het vuur, voeg de gekookte quinoa, de pecorino, spinazie, basilicum en mozzarella toe.
  • Voor de paprika’s: halveer de paprika's in de lengte en verwijder de zaadlijsten, zaadjes en het steeltje. Leg de paprika’s met het snijvlak omhoog in een ovenschaal. Schep de vulling in de paprikahelften. Schep op elke vulling 1 eetlepel tomatensaus, ½ theelepel pecorino en 1 eetlepel mozzarella. Giet de bouillon op de bodem van de ovenschaal en dek strak af met aluminiumfolie.
  • Bak ongeveer 50 minuten, tot de paprika’s zacht zijn. Haal ze uit de oven en laat ze voor het serveren 5 minuten afkoelen.

Tip

Eén portie is al erg voedzaam, maar als je er een bijgerecht bij wilt serveren, raad ik mijn huissalade, met liefde gemaakt (zie recept in het boek) aan.

Wil je meer recepten uit de categorie Glutenvrij, Vegetarisch?

Het recept voor deze gevulde paprika met quinoa komt uit het boek Skinny taste van Gina Homolka, auteur, fotograaf en receptontwikkelaar bij het populaire foodblog Skinnytaste.com.

Ze schrijft erover: “Ik vind gevulde paprika overheerlijk. Ik vul ze met zo ongeveer alles: rundvlees, kalkoen en zelfs restjes van mijn Santa Fe-kip uit de slowcooker (recept in het boek). Als ik vegetarisch wil eten, zijn deze op de Italiaanse keuken geïnspireerde met quinoa gevulde paprika’s eenvoudig te maken. Ze zitten vol met eiwitten en ze smaken fantastisch! Voor extra smaak bereid ik mijn quinoa in bouillon, of water met een beetje zout, een knoflookteentje en een steeltje peterselie. Dit gerecht kan in dubbele hoeveelheden worden gemaakt en worden ingevroren om het later in de maand nog een keer te kunnen eten.”

Zo ziet dit recept eruit in het boek

Inkijkexemplaar van



Skinny taste

Gina Homolka

Dit artikel is gebaseerd op dit boek

  • Smaakvol, gezond koken voor het hele gezin
  • Inspirerende, slanke recepten
  • Makkelijk te bereiden
Lees meer over dit boek ➔ Bestel dit boek ➔