Gezond aan tafel logo
In beweging naar een gezondere leefstijl
Klassieke hummus

Klassieke hummus

0 / 5. 0

Ingrediënten klassieke hummus

  • 2 blikken kikkererwten à 400 g, uitgelekt (of 450 g uitgelekte kikkererwten als je ze zelf weekt en kookt)
  • 10 el olijfolie
  • sap van 2 citroenen
  • 2 flinke el tahin
  • 3 tenen knoflook, gepeld
  • 2 tl komijn
  • zout
  • peper

Bereidingswijze

  • Doe alle ingrediënten met 3 el water in de keukenmachine en mix glad; zo simpel is het! Hoe krachtiger je keukenmachine is, hoe gladder en romiger de hummus wordt.
  • Je kunt deze hummus een week bewaren in een luchtdicht bakje in de koelkast.

Wil je meer recepten uit de categorie Glutenvrij, Koemelkvrij, Lactosevrij, Tarwevrij, Veganistisch, Vegetarisch?

Het recept voor deze klassieke hummus komt uit het boek Deliciously Ella van foodblogger Deliciously Ella (Ella Mills-Woodward). Ze schrijft erover: “Ik kan serieus leven op hummus. Zo fijn dat je het overal bij kunt eten, van rauwkost tot quinoa, simpele salades en natuurlijk op een geroosterde boterham met plakjes avocado. En het geeft je maaltijd ook nog een goede proteïneboost. Omdat ik het zoveel eet, maak ik het graag in verschillende smaken. Deze klassieke hummus is een van mijn favorieten.”

Inkijkexemplaar van



Deliciously Ella

Ella Mills-Woodward

Dit artikel is gebaseerd op dit boek

  • Gezond en lekker eten maakt gelukkig!
  • Plantaardige, gluten- en suikervrije recepten
  • Bekend van het blog www.deliciouslyella.com, met duizenden online volgers wereldwijd
Lees meer over dit boek ➔ Bestel dit boek ➔