Kijk voor meer recepten op www.gezondaantafel.nl
Je kunt ghee bij de natuurwinkel kopen, maar je kunt het ook gemakkelijk zelf maken van roomboter. Verhit roomboter op laag vuur; na een minuut of 10 kun je het witte schuim van de gele vloeistof – de ghee – scheppen en weggooien.
Het recept voor deze kippenlever paté komt uit het boek VoedZo van Sharon Numan. Het staat vol traditionele, voedzame & superlekkere recepten. Voor iedereen die een gezonde leefstijl voor heel het gezin wil. Geen voedselhypes, maar bewuste keuzes voor heerlijk eten. Voor relaxte papa’s en mama’s en blije kids!
Over lever schrijft Sharon in haar boek: “Lever is nogal traditioneel en wordt helaas nog maar weinig gegeten, behalve misschien als de bekende smeerworst en paté. De typische smaak zijn we een beetje verleerd. Toch loont het om lever in je voedingspatroon op te nemen, zodat je kunt profiteren van de voedingsstoffen; je went vanzelf aan de smaak. Lever bevat veel vitamine A en D, gezonde vetten en een hele lijst mineralen, spoorelementen en antioxidanten. Dat maakt lever een klein voedingsstoffenbommetje, essentieel voor opgroeiende kinderen, zwangeren (met mate) en moeders die herstellen van hun bevalling. Niet voor niets heeft lever altijd een belangrijke rol gespeeld in het voedingspatroon van onze voorouders. Het is belangrijk om lever van goede kwaliteit te nemen om optimaal van de voordelen te kunnen genieten. Kies biologische lever, te vinden bij biologische slagers, online of op de boerenmarkt. Je kunt lever op veel manieren eten, maar wij kiezen voor een klassieke paté of leverworst, omdat dit gemakkelijk in je voedingspatroon op te nemen is. Je kunt het op brood of op een cracker eten. En het is ook nog eens heel simpel om te maken, wat een leuke bijkomstigheid is.”