Gezond aan tafel logo
In beweging naar een gezondere leefstijl
Spruiten met knoflook en salie van Jamie Oliver

Spruiten met knoflook en salie van Jamie Oliver

2 / 5. 5

Ingrediënten spruiten met knoflook en salie van Jamie Oliver

  • 1 rode ui
  • 50 g boter
  • 4 takjes salie
  • 1 kg spruiten
  • 4 el worcestersaus
  • 1 teen knoflook

Verder nodig

  • Keukenmachine

Bereidingswijze

  • Pel en snijd 1 rode ui in kwarten, snijd ze op de dunste plaat in je keukenmachine in plakjes en zet ze met 50 g boter in een grote pan op matig vuur. Pluk en snijd de blaadjes van 4 takjes salie in reepjes, doe ze erbij en blijf 4 minuten regelmatig roeren, of tot ze zacht zijn.
  • Was intussen 1 kilo spruiten, verwijder de lelijke blaadjes en snijd ze op dezelfde dunne plaat in plakjes. Doe ze in de pan, draai het vuur hoog en laat ze 10 minuten met gesloten deksel bakken tot ze zacht zijn. Giet er zo nodig een scheutje water bij.
  • Hussel er 4 eetlepels worcestersaus door, draai het vuur uit en knijp er 1 teen knoflook bij. Roer goed, maak het mengsel op smaak af en ga aan tafel.

Wil je meer recepten uit de categorie Vegetarisch?

Het recept voor deze supersnelle spruiten met knoflook en  salie van Jamie Oliver komt uit Jamie Oliver’s kerstkookboek.

Inkijkexemplaar van