Schotse eieren met verse kruiden (Jamie Oliver)

Schotse eieren met verse kruiden (Jamie Oliver)

Het recept voor Scarlett Moffatt’s Schotse eieren met verse kruiden & een spicy kick komt uit Jamie’s Food Fight Club weekend kookboek van Jamie Oliver.

Over het recept in het boek: “Maak een buffet of picknick extra speciaal met deze beauties – goudgeel en perfect krokant van buiten en barstensvol smaak van binnen, plus natuurlijk de zalig vloeibare dooier. Onbeschrijfelijk! Scarlett vertelde me dat ze haar Schotse eieren het liefst in chocopasta doopt, maar ik weet niet of ik daar helemaal achter sta!”

  • Dit recept komt uit dit boek


    Jamie's Food Fight Club weekend kookboek

    Jamie Oliver

    • Lekker uitpakken voor familie en vrienden!
    • De allerbeste recepten uit de populaire 24Kitchen-serie Jamie & Jimmy’s Food Fight Club
    • Met hits als de ultieme vega-lasagna met smokey aubergine tot showstoppers als Party-time Mexicaanse taco's
    Je bestelt en rekent af bij: Boekenwereld


    • Boekenwereld.com: onze eigen boekwinkel
    • Veilig winkelen, bestellen en betalen
    • Laagste prijs op de nieuwste boeken
    • Regelmatig gratis e-books

    Thuiswinkel waarborg

    Onze veilige betaalmethoden:

    • Ideal
    • Mastercard
    • VISA
    • Bancontact
    • AfterPay

Wil je meer recepten uit de categorie Koemelkvrij, Lactosevrij, Notenvrij, Sojavrij, Suikervrij? >

Ingrediënten

  • 1 takje verse rozemarijn
  • 1 takje verse salie
  • 600 g varkensschouder, in blokjes
  • 1 bol nootmuskaat, om te raspen
  • 1 snufje gerookt paprikapoeder of cayennepeper
  • 3 ansjovisfilets in olie
  • 8 grote eieren
  • 100 g bloem
  • 200 g paneermeel
  • 3 l zonnebloemolie, om in te frituren

Bereidingswijze

  • Ris de rozemarijn en salie boven een keukenmachine, doe er de blokjes vlees, een flinke rasp nootmuskaat, het gerookte paprikapoeder of de cayennepeper, de ansjovis en een snufje zeezout en zwarte peper bij en maal alles door elkaar. Kook 6 eieren 5 minuten in gezouten kokend water, laat ze in koud water schrikken en pel ze zodra ze voldoende afgekoeld zijn.
  • Zet intussen drie ondiepe kommetjes met de bloem, de resterende (losgeklopte) eieren en het paneermeel klaar. Verdeel het vleesmengsel in 6 porties en draai er balletjes van. Leg een balletje in de palm van je hand en druk het zover uit dat je er een ei in kunt verpakken. Leg een gepeld ei in het midden, boetseer het gehakt eromheen, maak eventuele gaatjes zorgvuldig dicht en draai er een perfecte bal van. Haal de bal eerst door de bloem, dan door het ei en ten slotte door het paneermeel. Herhaal dit met de rest van de ingrediënten en zet de ballen 30 minuten in de koelkast.
  • Vul wanneer je zover bent een zware pan voor iets minder dan de helft met olie – een laag van 8 cm is ideaal, maar vul de pan nooit verder dan halverwege – en zet hem op matig hoog vuur. Meet met een thermometer of het vet heet genoeg is (170°C), of gooi er een stukje aardappel in en wacht tot het goudbruin is – dan kun je aan de slag. Laat heel voorzichtig 1 Schots ei in de pan zakken. Schep de goudbruine en (hopelijk) gare bal na ongeveer 8 minuten uit de pan, laat hem op keukenpapier uitlekken, snijd hem doormidden om te checken of hij inderdaad goed is en bak dan de rest in porties. Heerlijk met een klodder Engelse mosterd, een puntje Westcombe Cheddar-kaas (pittige Goudse kan ook), piccalilly, een beetje salade en – uiteraard – een lekker koud biertje. Happy days!

Zo ziet dit recept eruit in het boek

  • Dit recept komt uit dit boek


    Jamie's Food Fight Club weekend kookboek

    Jamie Oliver

    • Lekker uitpakken voor familie en vrienden!
    • De allerbeste recepten uit de populaire 24Kitchen-serie Jamie & Jimmy’s Food Fight Club
    • Met hits als de ultieme vega-lasagna met smokey aubergine tot showstoppers als Party-time Mexicaanse taco's
    Je bestelt en rekent af bij: Boekenwereld


    • Boekenwereld.com: onze eigen boekwinkel
    • Veilig winkelen, bestellen en betalen
    • Laagste prijs op de nieuwste boeken
    • Regelmatig gratis e-books

    Thuiswinkel waarborg

    Onze veilige betaalmethoden:

    • Ideal
    • Mastercard
    • VISA
    • Bancontact
    • AfterPay

Ook gezonder eten?

Op zoek naar de lekkerste recepten en betrouwbare informatie? Mis onze gratis nieuwsbrief dan niet en meld je nu aan!

Inkijkexemplaar van

Dit recept komt uit dit boek



Jamie's Food Fight Club weekend kookboek

Jamie Oliver

  • Lekker uitpakken voor familie en vrienden!
  • De allerbeste recepten uit de populaire 24Kitchen-serie Jamie & Jimmy’s Food Fight Club
  • Met hits als de ultieme vega-lasagna met smokey aubergine tot showstoppers als Party-time Mexicaanse taco's
20,00
Direct bestellen ➔
Je bestelt en rekent af bij: Boekenwereld
  • Boekenwereld.com: onze eigen boekwinkel
  • Veilig winkelen, bestellen en betalen
  • Laagste prijs op de nieuwste boeken
  • Regelmatig gratis e-books

Thuiswinkel waarborg

Onze veilige betaalmethoden:

  • Ideal
  • Mastercard
  • VISA
  • Bancontact
  • AfterPay