• 4
  • 35 minuten
  • Tracy Dana Lori en Corky Pollan
  • Bijgerecht

Het recept voor deze buffalo bloemkoolwings komt uit het kookboek Boordevol groenten van Tracy, Dana, Lori & Corky Pollan. Het uitgangspunt in Boordevol groenten is het devies van Michael Pollan, de bestsellerauteur van Een pleidooi voor echt eten: ‘Eet, niet teveel, vooral groenten’. Pollan ontketende hiermee een internationale revolutie over hoe je het beste eet voor een optimale gezondheid. De rest van de familie Pollan biedt in dit heerlijke, toegankelijke familiekookboek gerechten voor verschillende eetwensen. Voor vegetariërs, vegans, flexitariërs, pesci’s en omni’s, voor ieder wat wils!

Over dit recept in het boek: ‘Traditionele buffalo wings zijn gefrituurde stukjes kip met een pittige saus die rijk is aan natrium. Wij maken onze vegetarische versie met bloemkoolroosjes die we in de oven bakken en vervangen de hete saus door harissa, die niet alleen interessanter is maar ook veel minder zout bevat. Deze verrukkelijke hapjes zijn perfect als amuse of als bijgerecht.’

  • Dit recept komt uit dit boek


    Boordevol groenten

    Tracy Dana Lori en Corky Pollan

    • Lekker eten met voornamelijk groenten
    • 101 recepten voor flexitariërs
    • Heerlijke, toegankelijke familiegerechten
    Je bestelt en rekent af bij: Boekenwereld


    • Boekenwereld.com: onze eigen boekwinkel
    • Veilig winkelen, bestellen en betalen
    • Laagste prijs op de nieuwste boeken
    • Regelmatig gratis e-books

    Thuiswinkel waarborg

    Onze veilige betaalmethoden:

    • Ideal
    • Mastercard
    • VISA
    • Bancontact
    • AfterPay

Wil je meer recepten uit de categorie Notenvrij, Sojavrij, Suikervrij, Vegetarisch? >

Ingrediënten

  • 90 g bloem
  • 1 tl knoflookpoeder
  • 1 tl paprikapoeder
  • grof zout
  • versgemalen zwarte peper
  • 120 ml karnemelk
  • 1 kleine bloemkool, in kleine roosjes
  • 2 el boter
  • 4 el harissa (mild of pittig)
  • je favoriete dip, zoals yoghurtdressing, voor erbij

Bereidingswijze

  • Verwarm de oven voor tot 230 °C. Bekleed een bakplaat met bakpapier.
  • Meng in een middelgrote kom de bloem met het knoflookpoeder, het paprikapoeder, ½ theelepel zout en een snuf peper. Voeg de karnemelk en 80 ml water toe en klop tot een glad beslag. Schep de bloemkool erdoor. Schud het overtollige beslag van elk bloemkoolroosje en verdeel over de bakplaat. Laat daarbij voldoende ruimte tussen de roosjes (circa 1 cm) zodat de bloemkool niet zompig wordt.
  • Bak 6 tot 8 minuten in de oven, totdat de bloemkool krokant is. Keer de roosjes om en bak nog 6 tot 8 minuten, totdat ze ook aan de andere kant goudbruin zijn. Haal uit de oven en zet apart.
  • Verlaag de oventemperatuur naar 175 °C.
  • Smelt intussen de boter in een kleine pan op middelhoog vuur. Haal van het vuur, schenk in een middelgrote kom en roer de harissa erdoor. Schep de geroosterde bloemkool erdoor, totdat hij goed is bedekt. Verwijder het bakpapier van de bakplaat en leg er een nieuw vel bakpapier op. Leg de bloemkool terug op de bakplaat en bak nog 10 tot 15 minuten, totdat de roosjes goudbruin en krokant zijn. Schep halverwege om. Serveer heet met een dip naar keuze.

Tip

Veganistisch/zuivelvrij: gebruik ongezoete amandelmelk en veganistische boter in plaats van karnemelk en boter.

Zo ziet dit recept eruit in het boek

  • Dit recept komt uit dit boek


    Boordevol groenten

    Tracy Dana Lori en Corky Pollan

    • Lekker eten met voornamelijk groenten
    • 101 recepten voor flexitariërs
    • Heerlijke, toegankelijke familiegerechten
    Je bestelt en rekent af bij: Boekenwereld


    • Boekenwereld.com: onze eigen boekwinkel
    • Veilig winkelen, bestellen en betalen
    • Laagste prijs op de nieuwste boeken
    • Regelmatig gratis e-books

    Thuiswinkel waarborg

    Onze veilige betaalmethoden:

    • Ideal
    • Mastercard
    • VISA
    • Bancontact
    • AfterPay

Ook gezonder eten?

Op zoek naar de lekkerste recepten en betrouwbare informatie? Mis onze gratis nieuwsbrief dan niet en meld je nu aan!

Inkijkexemplaar van

Dit recept komt uit dit boek



Boordevol groenten

Tracy Dana Lori en Corky Pollan

  • Lekker eten met voornamelijk groenten
  • 101 recepten voor flexitariërs
  • Heerlijke, toegankelijke familiegerechten
29,99
Direct bestellen ➔
Je bestelt en rekent af bij: Boekenwereld
  • Boekenwereld.com: onze eigen boekwinkel
  • Veilig winkelen, bestellen en betalen
  • Laagste prijs op de nieuwste boeken
  • Regelmatig gratis e-books

Thuiswinkel waarborg

Onze veilige betaalmethoden:

  • Ideal
  • Mastercard
  • VISA
  • Bancontact
  • AfterPay