Het recept voor deze beercan cabbage komt uit het kookboek Man.Eat.Plant. van Lisette Kreischer en Maartje Borst.

Ze schrijven erover in hun boek: “Wil je écht indruk maken, ruk dan de bodem uit een kool en zet hem op je favoriete blik bier. Smeer BBQ-saus over het gevaarte en gril die leipo tot hij gruwelijk smakelijk is. Je hebt hiervoor een BBQ met deksel nodig.”

  • Dit recept komt uit dit boek


    Man.Eat.Plant.

    Lisette Kreischer, Maartje Borst

    • Ervaar hoe stoer groente kan zijn
    • Vegan varianten van al jouw favoriete comfort classics, zoals epic roasts, aubergine dogs, tempehsaté of The Ultimate Mushroom Burger
    • Dé culinaire beweging van het moment en het eten van de toekomst

Wil je meer recepten uit de categorie Koemelkvrij, Lactosevrij, Notenvrij, Veganistisch, Vegetarisch? >

Ingrediënten

Bereidingswijze

  • Steek de BBQ aan. Verwijder eventuele lelijke, viezige bladeren van de kool. Snijd waar de stam zit een vierkant gat in de kool. Je schept het gat makkelijk uit met een stevige lepel en/of een scherp mes. Zorg dat het bierblik in het gat past. De kool moet zeker tot halverwege over het blik zakken. Bewaar 3 eetlepels van het bier voor de saus. Bestrooi de binnenkant van de kool met peper en zout en zet de kool op het geopende bierblik.
  • Maak nu de saus door de rest van de ingrediënten te mengen met de 3 eetlepels achtergehouden bier. Zet de kool op de heetste plek op de BBQ, of nog beter: meteen tussen de kolen. Smeer de kool in met de saus en zet het deksel op de BBQ. Smeer de kool elke 20 minuten opnieuw in met de saus. Check met een prikker of puntig mesje of de kool klaar is; dit zal zeker 1 uur duren.
  • Hak het gevaarte aan gort, bestrooi het met extra peper en zout en serveer het als pulled pork op een broodje met Dé Saus uit het boek erbij of als side veg.

Zo ziet dit recept eruit in het boek

  • Dit recept komt uit dit boek


    Man.Eat.Plant.

    Lisette Kreischer, Maartje Borst

    • Ervaar hoe stoer groente kan zijn
    • Vegan varianten van al jouw favoriete comfort classics, zoals epic roasts, aubergine dogs, tempehsaté of The Ultimate Mushroom Burger
    • Dé culinaire beweging van het moment en het eten van de toekomst

Ook gezonder eten?

Op zoek naar de lekkerste recepten en betrouwbare informatie? Mis onze gratis nieuwsbrief dan niet en meld je nu aan!

Inkijkexemplaar van

Dit recept komt uit dit boek



Man.Eat.Plant.

Lisette Kreischer, Maartje Borst

  • Ervaar hoe stoer groente kan zijn
  • Vegan varianten van al jouw favoriete comfort classics, zoals epic roasts, aubergine dogs, tempehsaté of The Ultimate Mushroom Burger
  • Dé culinaire beweging van het moment en het eten van de toekomst
20,99
Direct bestellen ➔
Je bestelt en rekent af bij: Boekenwereld