Het recept voor deze bakabana komt uit het boek SuriMAM cooking – feest! van de drie zussen De Waal.

Ze schrijven erover in het boek: ‘Dit is het favoriete recept van onze kinderen. Het is een heerlijke lekkernij, en ook altijd goed als bijgerecht.’

  • Dit recept komt uit dit boek


    SuriMAM Cooking - Feest

    SuriMAMs

    • Ga mee op een smaakvolle reis naar Suriname
    • Surinaamse hapjes & drankjes voor elke gelegenheid
    • De populairste recepten van de SuriMAMs uit hun eerste boek (SuriMAM cooking) gebundeld
    Je bestelt en rekent af bij: Boekenwereld


    • Boekenwereld.com: onze eigen boekwinkel
    • Veilig winkelen, bestellen en betalen
    • Laagste prijs op de nieuwste boeken
    • Regelmatig gratis e-books

    Thuiswinkel waarborg

    Onze veilige betaalmethoden:

    • Ideal
    • Mastercard
    • VISA
    • Bancontact
    • AfterPay

Wil je meer recepten uit de categorie Notenvrij, Sojavrij, Vegetarisch? >

Ingrediënten

  • 2 rijpe gele bakbananen
  • 125 g zelfrijzend bakmeel
  • 1 ei
  • 2 tl basterdsuiker
  • 1 mespuntje zout
  • 200 ml halfvolle melk of koolzuurhoudend water
  • 6 el zonnebloemolie om in te frituren

Verder nodig

  • mixer
  • kom
  • keukenpapier
  • wokpan
  • knijptang
  • spatel

Bereidingswijze

  • Snijd de boven- en onderkant van de banaan. Maak een snee over de lengte van de rijpe banaan en verwijder de schil. Snijd de banaan in schuine plakken van ongeveer 1 tot 1½ cm. Wil je iets kleinere plakken, snijd de banaan dan doormidden en dan in schuine plakken.
  • Mix het zelfrijzend bakmeel, het ei, de basterdsuiker, het zout en de halfvolle melk (of het koolzuurhoudend water) tot een glad beslag. Laat het beslag even 10 minuten staan en dompel dan de plakken banaan in het beslag. Doe de zonnebloemolie in de wokpan en zorg dat de olie goed heet is.
  • Haal de plakken banaan uit het beslag met de knijptang; zorg dat ze voor het krokante jasje een goed laagje beslag hebben. Leg ze in de pan met de hete olie. Zet het vuur lager en en frituur ze in een paar minuten mooie bruin aan beide kanten. (De bananen draai je om met met de knijptang, of anders voorzichtig met een vork.)
  • Schep de goudbruine bananen met een spatel uit de hete olie en laat ze uitlekken op keukenpapier.
  • Dit recept komt uit dit boek


    SuriMAM Cooking - Feest

    SuriMAMs

    • Ga mee op een smaakvolle reis naar Suriname
    • Surinaamse hapjes & drankjes voor elke gelegenheid
    • De populairste recepten van de SuriMAMs uit hun eerste boek (SuriMAM cooking) gebundeld
    Je bestelt en rekent af bij: Boekenwereld


    • Boekenwereld.com: onze eigen boekwinkel
    • Veilig winkelen, bestellen en betalen
    • Laagste prijs op de nieuwste boeken
    • Regelmatig gratis e-books

    Thuiswinkel waarborg

    Onze veilige betaalmethoden:

    • Ideal
    • Mastercard
    • VISA
    • Bancontact
    • AfterPay

Ook gezonder eten?

Op zoek naar de lekkerste recepten en betrouwbare informatie? Mis onze gratis nieuwsbrief dan niet en meld je nu aan!

Inkijkexemplaar van

Dit recept komt uit dit boek



SuriMAM Cooking - Feest

SuriMAMs

  • Ga mee op een smaakvolle reis naar Suriname
  • Surinaamse hapjes & drankjes voor elke gelegenheid
  • De populairste recepten van de SuriMAMs uit hun eerste boek (SuriMAM cooking) gebundeld
17,50
Direct bestellen ➔
Je bestelt en rekent af bij: Boekenwereld
  • Boekenwereld.com: onze eigen boekwinkel
  • Veilig winkelen, bestellen en betalen
  • Laagste prijs op de nieuwste boeken
  • Regelmatig gratis e-books

Thuiswinkel waarborg

Onze veilige betaalmethoden:

  • Ideal
  • Mastercard
  • VISA
  • Bancontact
  • AfterPay