Gezond aan tafel logo
Jaap Seidell

Jaap Seidell

Jaap Seidell is hoogleraar Voeding en Gezondheid aan de Vrije Universiteit Amsterdam. Als deskundige op dit gebied adviseert hij verschillende nationale en internationale wetenschappelijke organisaties, waaronder de World Health Organisation en de Gezondheidsraad. Hij is lid van de KNAW. Als vaste columnist van Het Parool en Het Financieele Dagblad, twitteraar en veelgevraagd spreker neemt hij actief deel aan het maatschappelijk debat.

Boeken Jaap Seidell

Jongleren met voeding - Jaap Seidell, Jutka HalberstadtSamen met Jutka Halberstadt, psycholoog-onderzoeker bij de Vrije Universiteit Amsterdam, schreef Jaap Seidell onder andere de volgende twee boeken: Het voedsellabyrint en Jongleren met voeding. In ‘Jongleren met voeding’ scheppen ze duidelijkheid in de voedselverwarring. Wat is gezond, en wat niet? Moet ik hypes wel of niet volgen? En is mijn eten eigenlijk wel duurzaam en diervriendelijk geproduceerd? Seidell en Halberstadt beantwoorden kleine en grote vragen over voeding, gedrag en gezondheid tijdens de zwangerschap, voor baby’s, peuters, schoolkinderen, tieners en volwassenen.

Blogs

Lees in onderstaande blogs fragmenten uit de boeken van Jaap Seidell:

 • Is suiker verslavend?
  In hun boek Jongleren met voeding scheppen wetenschappers Jaap Seidell en Jutka Halberstadt duidelijkheid in de voedselverwarring. Ze beantwoorden kleine en grote vragen over voeding, gedrag en gezondheid tijdens de zwangerschap, voor baby’s, peuters, schoolkinderen, tieners en volwassenen. Hieronder vind je, uit het boek, het antwoord op de vraag of suiker verslavend is.
 • Is kokosvet nu goed of slecht?
  Is kokosvet nou een superheld of een superschurk? Of ligt het iets genuanceerder? Lees hier wat Jaap en Jutka er in hun boek Jongleren met voeding over schrijven.
 • Zijn rijstwafels ongezond voor mijn peuter?
  Zweedse en Duitse autoriteiten raden ouders af om kinderen jonger dan zes jaar rijstwafels te geven. Is het misschien tijd om dat advies in Nederland over te nemen?
 • 10 voedings- en leefstijladviezen van Jaap Seidell en Jutka Halberstadt
  Het is lastig om structureel gezonde keuzes te maken. Voor individuen, maar ook collectief op het niveau van gezin, buurt, bevolkingsgroep en land. Als we nadenken over complexe systemen, voelen we ons algauw machteloos. Maar op allerlei niveaus zijn zinnige dingen te doen. Lees in dit artikel wat Jaap Seidell en Jutka Halberstadt erover schrijven in hun boek Het voedsellabyrint.

 

 

Ook gezonder eten?

Op zoek naar de lekkerste recepten en betrouwbare informatie? Mis onze gratis nieuwsbrief dan niet en meld je nu aan!