Zoeteaardappelcurry met kikkererwten & granaatappelpitjes
Ingredienten voor 2 personen
- 300 g zoete aardappel
- 1 kleine rode ui
- 5 g verse gemberwortel
- 1/2 el kokosolie
- 1 el rode currypasta
- 200 g tomatenblokjes (uit blik)
- 270 ml kokosmelk (klein blikje)
- 150 g kikkererwten (uitlekgewicht)
- 2 takjes verse koriander
- Zout en peper naar smaak
- 1/2 limoen
- 2 naanbroodjes
- 50 g zure room
- 30 g granaatappelpitjes
Zo maak je het
- Schil de zoete aardappel en snijd deze in kleine blokjes. Snipper de rode ui en schil en rasp de verse gemberwortel.
- Verhit de kokosolie in een diepe pan op middelhoog vuur en fruit de rode ui samen met de geraspte gember totdat ze zacht en glazig zijn.
- Voeg de zoete aardappel toe en bak 5 minuten mee.
- Voeg de rode currypasta toe en bak deze kort mee, ongeveer 1 minuut, totdat de geuren goed vrijkomen.
- Giet de tomatenblokjes en kokosmelk in de pan en roer alles goed door.
- Breng het geheel aan de kook, zet het vuur lager en laat de curry ongeveer 15-20 minuten zachtjes pruttelen, zonder deksel op de pan, totdat de zoete aardappel gaar is.
- Spoel de kikkererwten af en laat uitlekken. Snijd de koriander fijn. Voeg de kikkererwten toe en verwarm ze in de saus.
- Breng de curry op smaak met zout en peper. Snijd de limoen in partjes.
- Serveer de curry met naanbroodjes, verse limoenpartjes, een schepje zure room en garneer met verse koriander en granaatappelpitjes.
Kijk voor meer recepten op www.gezondaantafel.nl
Wil je meer recepten uit de categorie Vegetarisch?
Geen zin in gedoe in de keuken of een berg afwas na het eten? Dan is een eenpansgerecht de perfecte uitkomst. In hun tiende kookboek Voedzaam & Snel: 50 x gezonde eenpansgerechten delen Jennifer en Sven vijftig recepten die je eenvoudig in één pan bereidt: voedzaam, makkelijk en vol smaak!
Beeldcredits: Sven ter Heide