Toasts met champignons en bonencrème

Toasts met champignons en bonencrème - Gezond aan tafel - recept

Ingredienten voor 4 personen

  • GROENTE & FRUIT
  • 2 tenen knoflook
  • Wat bladpeterselie
  • 1 el citroensap
  • 250 g kastanjechampignons
  • VOORRAADKAST
  • 270 g witte bonen, gekookt (uit blik)
  • 3 el olijfolie
  • Zout
  • Peper
  • 4 dikke sneeën boerenbrood
  • Mespunt chilivlokken

Zo maak je het

  1. Pel de knoflooktenen en snijd ze fijn. Snijd de peterselie fijn en houd apart.
  2. Spoel de witte bonen af met water en stort ze in de mengkom van een keukenmachine. Voeg de helft van de knoflook, het citroensap en 1 eetlepel olijfolie toe. Maal alles tot een romige gladde crème. Breng de crème op smaak met zout en peper en zet hem apart.
  3. Verwijder de voetjes van de champignons en hak de hoedjes fijn. Verhit 2 eetlepels olijfolie in een koekenpan en bak daarin de gehakte champignons en de rest van de knoflook een paar minuten op halfhoog vuur tot de champignons lichtbruin zijn. Breng ze op smaak met zout en peper.
  4. Rooster de sneeën brood en bestrijk ze dan met de wittebonencrème. Verdeel er de champignons, de peterselie en tot slot de chilivlokken over.

Kijk voor meer recepten op www.gezondaantafel.nl

Wil je meer recepten uit de categorie Koemelkvrij | Lactosevrij | Veganistisch | Vegetarisch?

Het recept voor deze toasts met champignons en bonencrème komt uit het kookboek Proteïne power uit de serie De groentekeuken.