Bloemkool-cheddarsoep

Bloemkool-cheddarsoep - Gezond aan tafel - recept

Ingredienten voor 8 personen

  • 50 g boter
  • ½ zoete ui, fijngesneden
  • 1 bloemkool, fijngesneden
  • 1 l kruidige kippenbouillon (zie boek voor recept)
  • ½ tl nootmuskaat
  • 240 g volvette (slag)room
  • Zeezout
  • Versgemalen zwarte peper
  • 110 g geraspte cheddar

Zo maak je het

  1. Zet een grote soeppan op halfhoog vuur en voeg de boter toe.
  2. Sauteer de ui en bloemkool ongeveer 10 minuten tot ze gaar en lichtbruin zijn.
  3. Voeg de kippenbouillon en nootmuskaat toe en breng aan de kook.
  4. Draai het vuur omlaag en laat 15 minuten zachtjes doorkoken tot de groenten zeer zacht zijn.
  5. Neem de pan van het vuur, roer de room erdoor en pureer de soep met een staafmixer of foodprocessor tot een gladde massa.
  6. Breng de soep op smaak met zout en peper, strooi de cheddar erover en serveer.

Kijk voor meer recepten op www.gezondaantafel.nl

Tip

PER PORTIE Calorieën: 227; vetten: 21 g; eiwitten: 8 g; koolhydraten: 4 g; vezels: 2 g;
Netto koolhydraten: 2 g; vetten 81%/eiwitten 12%/koolhydraten 9%

Wil je meer recepten uit de categorie Glutenvrij | Koolhydraatarm | Notenvrij | Sojavrij | Suikervrij | Tarwevrij?

Het recept voor deze bloemkool-cheddarsoep komt uit het (kook)boek Het keto-dieet compleet van Amy Ramos.

Bloemkool is een veelzijdige groente die binnen het ketodieet in veel recepten kan worden gegeten, zoals deze romige soep. Bloemkool is een uitstekende bron van vitamine C en K, omega 3-vetzuren en mangaan, die de spijsvertering ondersteunt, de hersenfunctie verbetert en een gezond hart bevordert. Koop sneeuwwitte bloemkool met knapperige groene bladeren en geen enkel bruin vlekje.


Wil je regelmatig gratis gezonde recepten in je inbox ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief: