Borrelhapjeskrans

Ingredienten voor Een plank voor 8-12 personen personen

  • 150 g fontinakaas
  • 150 g pecorino
  • 150 g taleggio
  • 100 g dungesneden salami
  • 100 g dungesneden coppa di parma
  • 100 g San Daniele-ham
  • 100 g pitloze druiven
  • 50 g gerookte amandelen
  • 2 verse vijgen
  • Enkele takjes rozemarijn

Zo maak je het

  1. Zoek een mooie platte schaal of plank uit om de krans op te maken.
  2. Zet een rond bord op de schaal waar je de ingrediënten voor de borrelkrans omheen kunt leggen zodat die mooi rond blijft.
  3. Snijd de kaassoorten in kleine eenhapsblokjes.
  4. Leg eerst wat takjes rozemarijn rondom en groepeer hierop de kaas en vleeswaren.
  5. Versier de krans speels met druiven, noten en partjes vijg.

Kijk voor meer recepten op www.gezondaantafel.nl

Tip

Het idee is eigenlijk heel simpel: je legt op een grote schaal of plank allerlei verschillende Italiaanse kaassoorten en vleeswaren mooi neer in de vorm van een kerstkrans. Voel je helemaal vrij in wat je kiest en zie onderstaande ingrediëntenlijst gewoon als een suggestie. Door extra versiering zoals heerlijk geurende rozemarijn en fruit zoals druiven en vijgen maak je de perfecte borrelplank die er ook nog eens heel kerstachtig uitziet!

Kerst, oudjaar of pasen, Koningsdag en moederdag: met de bak- en kookrecepten in Rudolph’s Kitchen: het hele jaar feest van Rudolph van Veen zet je tijdens elke feestdag heerlijke gerechten op tafel. Van voodoo-style kipvleugeltjes voor Halloween en kreeft met aardappelsalade voor oud en nieuw, tot cupcakes voor op de vrijmarkt en – natuurlijk – oliebollen. Met Rudolph is koken en bakken altijd een feestje!

Credits beeldmateriaal: Mitchell van Voorbergen


Wil je wekelijks gratis gezonde recepten in je inbox ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:

Het recept is gebaseerd op dit boek
Rudolph's Kitchen Het hele jaar feest