Tosti’s met stoofperen en frambozen
Ingredienten voor Voor 4 stuks personen
- 3 grote peren (990 g)
- 2 tl citroensap
- 3 el honing
- 1 kaneelstokje
- 1 tl vanillepasta
- 135 g verse frambozen
- 8 sneetjes rozijnenbrood
- 2 el margarine met olijfolie
- Yoghurt, extra verse frambozen en poedersuiker, voor erover
Zo maak je het
- Meng de blokjes peer, het citroensap, de honing, het kaneelstokje en de vanillepasta in een grote steelpan op halfhoog vuur. Verhit ze 10 minuten of tot de peer zacht is en roer af en toe door.
- Voeg de frambozen toe. Giet het mengsel af en gooi het kaneelstokje weg. Laat het 5 minuten afkoelen.
- Leg een vel bakpapier op een snijplank en leg de sneetjes brood erop.
- Besmeer ze licht met de margarine. Keer vier sneetjes, zodat de besmeerde kant naar beneden ligt.
- Schep het peermengsel erop. Leg de rest van de sneetjes er met de besmeerde kant naar boven op.
- Verhit een tosti-ijzer. Rooster de tosti’s in het hete tosti-ijzer in porties 3 minuten of tot ze goudbruin en krokant zijn.
- Serveer ze met wat yoghurt en extra frambozen erop, en strooi er een beetje poedersuiker over.
Kijk voor meer recepten op www.gezondaantafel.nl
Voor fans van een lekkere snack: maak van tosti’s een avontuur met Keukenhelden – Tosti’s & meer!
Overal ter wereld worden er door mensen thuis en in cafés klassieke tosti’s gegeten als ontbijt, lunch, diner en zelfs dessert. Vaak met ham en kaas belegd, soms met een plak tomaat of met wat pesto erbij, maar je kunt veel meer met tosti’s doen. Dit kookboek staat vol met spannende nieuwe recepten voor tosti’s, zoals kikkererwtentosti’s op z’n Indiaas tot tosti’s met kip & zuurkool, en zelfs een paar heerlijke zoete opties, zoals tosti’s met peer & frambozen. Inclusief vegetarische, glutenvrije en lactosevrije opties.
Credits beeldmateriaal: John Paul Urizar
Wil je wekelijks gratis gezonde recepten in je inbox ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief: