Soort gerecht
Couscous salade met tonijn en kruiden
Het recept voor deze heerlijke couscous salade met tonijn en kruiden komt uit het boek Vis uit blik van viskenner en oprichter en eigenaar van Fish Tales Bart van Olphen. Over tonijn schrijft hij onder andere het volgende in zijn boek: “Wie zin heeft in tonijn pakt een blikje skipjack, de gestreepte tonijn. Deze tonijn wordt op steeds minder plekken in...
Naar receptSmoothie met matcha
Dit recept voor een smoothie met matcha komt uit het boek Sapman van acteur-model Andrew Cooper, bekend van onder andere de Coca Cola-reclames. Andrew noemt de smoothie in zijn boek ‘antirimpel smoothie ontbijt’. Hij schrijft erover: “Matcha is groenetheepoeder van hoge kwaliteit. Het bevat een buitengewone hoeveelheid antioxidanten, die helpen de schadelijke effecten van uv-straling te beperken, waardoor je huid...
Naar receptCashewmelk
Zelf cashewmelk maken? Dit recept, uit het boek Sapman van Andrew Cooper, is een aanrader! Uit het boek: “Dit is de vollemelkvariant onder de notenmelken. Cashewnotenmelk is lekker romig en smaakt fantastisch in havermoutpap en smoothies. Cashewnoten bevatten veel vitamine K, koper en magnesium, die van groot belang zijn voor je energiepeil, je stofwisseling en je zenuwfunctie. Deze noten zijn...
Naar receptSmoothie met yoghurt, dadels en fruit
Dit recept voor een smoothie met yoghurt, dadels en fruit komt uit het boek Sapman van acteur-model Andrew Cooper. Uit het boek: “Dit is een smoothie voor het hele gezin, want het fruit en de yoghurt geven hem een hoge smulfactor. Perfect als ontbijt met granola en stukjes fruit. De dadel maakt de smoothie zoeter en is een goede bron...
Naar receptSmoothie rauwe cacao
Dit recept voor een stoere smoothie rauwe cacao komt uit het boek Sapman van Andrew Cooper (bekend als acteur, model en onder andere de reclames van Coca Cola Light). Sapman bevat meer dan 100 ideeën voor sapjes, smoothies, shots, tonics en meer. Over dit recept schrijft hij: “Ik drink deze stoere smoothie graag na het sporten. Eén troost voor alle...
Naar receptVietnamese salade
Dit recept voor een Vietnamese salade komt uit het boek (H)eerlijk van Gwyneth Paltrow. Over het recept voor de Vietnamese salade schrijft ze: “Chef-kok Lee Gross kookt (grotendeels) macrobiotisch. Ik ken hem al zo’n tien jaar en heb een aantal keren met hem samengewerkt. Rond de tijd dat mijn vader ziek werd en ik met alle geweld wilde dat mijn...
Naar receptSpeltfusilli met kip, groene groente en roomsaus
Dit recept voor speltfusilli met kip, groene groente en roomsaus komt uit het boek Natuurlijk! Elke dag écht eten van orthomoleculair voedingsdeskundige Anne Marie Reuzenaar. Over het eten van vlees en gevogelte schrijft ze in haar boek: “Een goed stuk vlees of gevogelte is op z’n tijd wel heel erg lekker. Dat hoeft geen groot stuk te zijn en je...
Naar receptIndiase wortelsoep
Dit recept voor Indiase wortelsoep komt uit het boek Natuurlijk! Elke dag écht eten van orthomoleculair voedingsdeskundige Anne Marie Reuzenaar. Over haar lunchrecepten schrijft ze: “De lunch is hét moment om je dagelijkse hoeveelheid groente op te krikken. Maak een keer per week een grote pan soep, vries hem in en je hebt elke dag een portie. Of maak een...
Naar receptChocolade aardbei cakes
Het recept voor deze chocolade aardbei cakes komt uit het boek Voedzaam & Snel van foodbloggers Jennifer & Sven, van het populaire platform Voedzaam & Snel. Ze bevatten weinig suiker, lekker veel vezels en zijn lactosevrij. Een voedzaam en verantwoord tussendoortje dus, dat bovendien ook nog eens heel lekker is (wat wil je: de combinatie aardbeien en chocolade alleen al, hmmm)!
Naar receptBosbessen avocado smoothie
Dit recept voor een bosbessen avocado smoothie komt uit het boek Voedzaam & Snel van foodbloggers Jennifer & Sven, van het populaire platform Voedzaam & Snel. De avocado maakt de smoothie lekker romig (en vol gezonde vetten!), maar door de bosbessen en sinaasappel blijft hij ook lekker fris. Een heerlijke combinatie!
Naar receptKoolhydraatarme appeltaart
Het recept voor deze koolhydraatarme appeltaart (die bovendien ook nog glutenvrij en lactosevrij is) komt uit Het snelle Paleo kookboek van Daniel Green, een Amerikaanse celebrity-chef en expert op het gebied van gezonde voeding. Daniel Green over dit recept: “Eigenlijk probeer ik nagerechten altijd te vermijden, maar er zijn natuurlijk dagen dat een hoofdgerecht alleen niet genoeg is en dat je...
Naar recept