Salade van veldsla met makreel, linzen & rode kool
Ingredienten voor 2 personen
- 100 g belugalinzen
- 1 tl koudgeperste biologische olijfolie
- 1/4 rasp van onbespoten citroen
- 1 tl venkelzaadjes
- Mespuntje Himalayazout
- 300 g rode kool
- 1 venkelknol
- 1 tl citroensap
- 100-150 g gewassen sla
- 1/2 komkommer (voor komkommerspaghetti)
- 1 gerookte makreel
- 1 bosje bieslook, gehakt
Zo maak je het
- Kook de belugalinzen beetgaar (blz. 41) en laat ze goed afkoelen.
- Maak ondertussen vast de dressing voor je salade.
- Doe de afgekoelde belugalinzen samen met de koudgeperste olijfolie, citroenrasp, het venkelzaad, versgemalen peper en Himalayazout in een mengkom.
- Schaaf de rode kool met je mandoline in dunne plakken, dit kan uiteraard ook met je koksmes op een snijplank.
- Doe de rode kool vervolgens in een zeef boven de spoelbak en giet er een liter kokend water overheen.
- Snijd nu het kontje van de venkelknol af en verwijder eventueel de buitenste bladeren. Schaaf of snijd ook hier mooie dunne ringen van.
- Doe de venkel en de rode kool samen in een mengkom en meng er het citroensap, wat Himalayazout en versgemalen peper door.
- Verdeel de veldsla over 2 borden en sprenkel er vast wat dressing overheen. Schep nu de belugalinzen, komkommerspaghetti (blz. 46), rode kool en venkel over de salade. Je kunt er nog wat dressing overheen schenken.
- Maak de makreel schoon door huid en graten te verwijderen en snijd of pluk hem in kleine stukjes. Je kunt ook lange filets op de salade leggen.
- Maak je salade af met wat dressing, gehakte bieslook en versgemalen peper.
Kijk voor meer recepten op www.gezondaantafel.nl
Tip
Dressing: Kappertjes, Dragon, Citroen & Olijfolie
Hij zit bomvol goede vetten, deze salade met gerookte makreel. Binnen 20 minuten staat hij op tafel, dus hij is erg handig op een doordeweekse avond wanneer je weinig tijd hebt.
Bij SLA., dé good food bar van Nederland, eet je groenten op haar lekkerst en met de beste toppings. Met SLA., taste the magic of veggies kun je deze hits ook zelf thuis maken. Dit boek is voor iedereen die gezonder wil eten, maar bovenal wil genieten.
Van een voedzame soep tot salade van veldsla met makreel, linzen & rode kool, kleurrijke smoothies tot chocoladetaart met kokos & chiazaad. De recepten zijn voedzaam, budgetproof, gemakkelijk en bovenal watertandend lekker, zodat je niet anders meer wil dan groenten een hoofdrol op je bord te geven. Alles voor een kleine impact op de wereld en een grote impact op onszelf.
Meer recepten? Bestel het boek hier of neem een kijkje bij onze andere gezonde salades!
Wil je regelmatig gratis gezonde recepten in je inbox ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief: