Roggebrood met smoky tomatenricotta (diabetesvriendelijk)

Ingredienten voor 4 personen

  • 300 g sneetjes roggebrood
  • 180 g ricotta
  • 3 el halfgedroogde tomaten (zie tips), gehakt
  • 1 volle el gehakt bieslook
  • 2 tl citroensap
  • 1/4 tl gerookte-paprikapoeder
  • 1 grote tomaat (220 g), gehalveerd, in dunne plakken
  • 200 g gekookte gepelde middelgrote garnalen, in de lengte in plakken(zie tips)
  • 6 kleine rode radijzen (90 g), in dunne plakjes
  • 40 g babyrucola
  • 1 middelgrote citroen (140 g), in partjes

Zo maak je het

  1. Verwarm de oven voor tot 200 °C. Bekleed een bakplaat met bakpapier.
  2. Leg het roggebrood op de bakplaat en bak het 20 minuten of tot het krokant is; keer de sneetjes halverwege de baktijd.
  3. Maal intussen voor de smoky tomatenricotta de ricotta, halfgedroogde tomaten, het bieslook, citroensap en gerookte-paprikapoeder in een blender of keukenmachine tot alles goed is gemengd. Breng op smaak met peper.
  4. Smeer de smoky tomatenricotta uit over het roggebrood. Leg er de tomaat, garnalen, radijs en rucola op. Serveer met de citroenpartjes.

Kijk voor meer recepten op www.gezondaantafel.nl

Tip

Tips uit het boek: “Wij gebruikten halfgedroogde tomaten die niet in olie zijn verpakt. Je moet 440 gram gekookte ongepelde garnalen kopen voor de hoeveelheid gepelde garnalen in dit recept. Om tijd te besparen kun je de smoky tomatenricotta ook op ongeroosterd roggebrood smeren.”

Voedingswaarde per portie: 3,7 g vetten (1,3 g verzadigd vet); 1213 kJ (289 kcal); 36,4 g koolhydraten; 21,9 g eiwitten; 7,7 g vezels; 794 mg zout

 

 

Van ontbijt tot diner, dit kookboek maakt diabetesvriendelijk koken eenvoudig!

Keukenhelden – Diabetes geeft diabetesvriendelijke recepten die snel op tafel kunnen worden gezet. Met de combinatie van fantastische smaak met snelle voorbereiding en bereiding (niets duurt langer dan 30 minuten), ben je gecovered van ontbijt tot diner, elke dag van de week. Met voedingsinformatie voor elk recept, is dit kookboek de perfecte keukenhulp voor iedereen met diabetes of suikerziekte.

Credits beeldmateriaal: James Moffatt


Wil je wekelijks gratis gezonde recepten in je inbox ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:

Het recept is gebaseerd op dit boek
Diabetes