Muffins met quinoa, vijgen & ahornsiroop
Ingredienten voor Voor 6 stuks personen
- 100 g witte quinoa
- 2 eieren
- 180 ml ahornsiroop
- 140 g yoghurt Griekse stijl
- 2/3 el koolzaadolie
- 1 tl vanille-extract
- 135 g glutenvrij zelfrijzend bakmeel
- 1 tl glutenvrij bakpoeder
- 1 1/4 tl kaneel
- 80 g quinoavlokken
- 140 g gedroogde vijgen, grof gehakt
- 3 verse vijgen, gehalveerd
Zo maak je het
- Verwarm de oven tot 180 °C. Vet een muffinvorm voor 6 muffins (180 ml) in.
- Spoel de quinoa af en laat uitlekken. Doe de quinoa met 250 ml water in een kleine pan en breng op hoog vuur aan de kook.
- Draai het vuur laag en kook de quinoa met deksel op de pan 15 minuten of tot de korrels zacht zijn en het water is geabsorbeerd.
- Neem de pan van het vuur. Laat de quinoa 10 minuten staan, roer de korrels los met een vork en laat afkoelen.
- Meng de eieren, 125 ml van de ahornsiroop, de yoghurt, koolzaadolie en het vanille-extract in een middelgrote kom.
- Zeef het zelfrijzende bakmeel, bakpoeder en 1 theelepel van de kaneel in een grote kom.
- Roer de quinoavlokken en gehakte vijgen erdoor. Maak in het midden een kuiltje. Roer het eiermengsel en de witte quinoa door elkaar tot alles net is gemengd.
- Schep het beslag in de muffinvormpjes. Leg de halve verse vijgen er met het snijvlak naar boven op en strooi de resterende ¼ theelepel kaneel erover.
- Bak de muffins 25 minuten of tot een spies die je in het midden steekt er schoon uit komt. Serveer de muffins met de resterende ahornsiroop erover.
Kijk voor meer recepten op www.gezondaantafel.nl
Tip
Vervang de gedroogde vijgen door ander gedroogd fruit; probeer sultanarozijnen en leg er een paar gehalveerde verse druiven op, of gedroogde en verse abrikozen, of dadels met schijfjes verse banaan.
Wil je meer recepten uit de categorie Glutenvrij?
Dankzij Keukenhelden – Glutenvrij hoef je niet langer brood, taart of andere lekkere baksels te missen als je leeft met coeliakie of gluten-intolerantie. Want met de recepten in dit boek eet je de lekkerste broden, cakes en scones glutenvrij!
Wil je regelmatig gratis gezonde recepten in je inbox ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief: