Summer Rolls

Ingredienten voor 2 personen

  • 1/4 komkommer
  • 1/2 wortel
  • 1/2 avocado
  • 1/2 sap van citroen
  • 1 bosui
  • 75 g tauge
  • 2 blikjes tonijn in water (a 160 g), uitgelekt (224 g)
  • 50 g geroosterde cashewnoten, grof gehakt
  • 100 g verse spinazie
  • 1/2 bosje koriander, alleen de blaadjes
  • 6 rijstvellen
  • Dipsaus:
  • 3 el pindakaas
  • 4 el sojasaus
  • 2 el sesamolie
  • Sap van 1 limoen

Zo maak je het

  1. Verwijder de zaadlijsten uit de komkommer en snijd het vruchtvlees in reepjes.
  2. Doe ze in een kommetje en zet apart.
  3. Maak de wortel schoon en snijd in reepjes.
  4. Doe ze in een kommetje en zet ook apart.
  5. Lepel het vruchtvlees uit de schil van de avocado en snijd het in reepjes.
  6. Doe het in een kommetje met wat citroensap om verkleuren te voorkomen en zet apart.
  7. Verwijder het uiteinde van de bosui, snijd de rest in reepjes, doe ze in een kommetje en zet apart.
  8. Doe dan de taugé in een kommetje, evenals de tonijn, cashewnoten, spinazie en korianderblaadjes.
  9. Zorg dat alle ingrediënten uitgestald voor je staan.
  10. Vul een grote kom met heet water en wel hierin kort een rijstvel.
  11. Spreid het rijstvel voorzichtig uit op een bord.
  12. Begin met wat spinaziebladeren in het midden en beleg dan met een paar reepjes komkommer, wortel en avocado, bestrooi met wat bosui, taugé, tonijn, geroosterde cashewnoten en korianderblaadjes.
  13. Gebruik van alles slechts een beetje – te veel ingrediënten doen het rijstvel scheuren.
  14. Vouw de uiteinden van het rijstvel voorzichtig naar binnen, rol het vel dan op en snijd doormidden.
  15. Herhaal tot alle rijstvellen zijn gevuld.
  16. Klop voor de dipsaus de pindakaas, sojasaus, sesamolie en het limoensap met een vork door elkaar.
  17. Serveer de summer rolls met de dipsaus.

Kijk voor meer recepten op www.gezondaantafel.nl

Summer Rolls, ofwel rijstvelrolletjes, zijn loempia’s die je niet frituurt maar vers eet. Dat geeft niet alleen een heel andere smaakbeleving, maar maakt ze ook nog eens extra gezond!

‘Man met Smaak’ is het ultieme mannenkookboek. Met de beste recepten voor mannen, van de grootste culinaire smaakmakers van Nederland. Het leukste cadeau voor elke man die van eten houdt.

In Man met Smaak vind je de 50 beste recepten voor elke man of mood van de grootste culinaire smaakmakers van Nederland. Gril de ultieme BBQ-burger van Jord Althuizen, organiseer Fishy Friday Night met Bart van Olphen, snijd een juicy steak van Gertjan Kiers, eet eens vega met Arabische smaakmakers van Mounir Toub, zet groente voorop volgens de 80/20 formule van Niven van Bronckhorst-Kunz en eindig met een spectaculair dessert als Grand Finish van Hidde de Brabander.

Of je nu een beginnende kok of ervaren BBQ’er bent. Een familieman of een verleider. Een echte vleeseter of geweldige groenten kunt waarderen. De recepten in dit ultieme mannenkookboek zijn makkelijkvoedzaam en vooral heel erg lekker.

Gemaakt door mannen met smaak, voor mannen met smaak. Dit kookboek is hét cadeau voor Vaderdag, een verjaardag, Sinterklaas, Kerstmis of gewoon zomaar.

Meer recepten? Bestel het boek hier of neem een kijkje bij onze andere gezonde recepten!

Credits fotografie: David Loftus