Knoopbroodjes met spinazie & halloumi

Ingredienten voor Voor 8 stuks personen

  • 250 g spinazie
  • 470 g glutenvrije bloem
  • 75 g aardappelzetmeel
  • 180 g wit rijstmeel
  • 3 tl (10 g) gedroogde gist
  • 2 tl zout
  • 2 tl xanthaangom
  • 1 ei
  • 3 eiwitten
  • 180 ml olijfolie
  • 1 tl natuurazijn
  • 200 g halloumi, geraspt
  • 1 1/3e el venkelzaad

Zo maak je het

  1. Vet twee bakplaten in en bekleed ze met bakpapier.
  2. Was de spinazie. Scheur de blaadjes van de steeltjes, scheur ze in stukjes en gooi de steeltjes weg.
  3. Leg de blaadjes in een hittebestendige kom. Zet ze onder kokend water en laat 1 minuut staan. Laat uitlekken.
  4. Spoel ze onder koud water en laat uitlekken. Knijp het overtollige vocht eruit.
  5. Meng de gezeefde bloem, het aardappelzetmeel en rijstmeel, de gist, het zout en de xanthaangom in een grote kom.
  6. Doe het hele ei, de eiwitten, olijfolie, azijn en 375 ml warm water in de kom van een elektrische mixer.
  7. Klop alles 3½ minuut op matige snelheid. Voeg het meelmengsel met een kopje per keer toe en klop het tot een goed gemengd, glad deeg.
  8. Spatel de spinazie en halloumi erdoor (het is een heel nat deeg). Verdeel het deeg in acht porties.
  9. Bebloem je handen met glutenvrije bloem en rol de porties tot rolletjes van 35 cm. Maak er een knoop in zoals op de foto.
  10. Leg de broodjes op de bakplaten. Dek af en laat ze 45 minuten op een warme plek staan. 6 Verwarm intussen de oven tot 220 °C.
  11. Bestrooi de broodjes met venkelzaad. Bak ze 40 minuten of tot ze goudbruin zijn en hol klinken als je erop klopt.
  12. Laat ze 5 minuten op de bakplaat liggen en leg ze dan op een rooster. Serveer warm.

Kijk voor meer recepten op www.gezondaantafel.nl

Tip

Serveer de broodjes met kaasjes en dips als onderdeel van een borrelplank of bij een soep of stoofschotel.

Wil je meer recepten uit de categorie Glutenvrij?

Dankzij Keukenhelden – Glutenvrij hoef je niet langer brood, taart of andere lekkere baksels te missen als je leeft met coeliakie of gluten-intolerantie. Want met de recepten in dit boek eet je de lekkerste broden, cakes en scones glutenvrij!


Wil je regelmatig gratis gezonde recepten in je inbox ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:

Het recept is gebaseerd op dit boek
Keukenhelden - Glutenvrij