Perzische gevulde vis uit de oven
Ingredienten voor 6 personen
- 5 el olijfolie
- 1 ui, in dunne ringen
- 3 el tamarindepasta
- 4 tenen knoflook, zeer fijn gehakt
- 1 grote hand koriander, grof gehakt
- 1 grote hand bladpeterselie, grof gehakt
- 1 grote hand dragon, zeer grof gehakt
- 1 hele vis (zalm, forel, geelstaart, etc.), ca. 1 kg als filet, zonder schubben en graten
- 2 limoenen, in kwarten
- zout
- zwarte peper
- extra olijfolie, voor het bakken
Zo maak je het
- Verwarm de oven voor op 180 °c en vet een bakplaat in met een beetje olijfolie.
- Meng in een kom de olie met de ui, de tamarinde, de knoflook en de kruiden.
- Leg vijf stukjes keukentouw van 25 cm per stuk op de bakplaat. Leg 1 visfilet, velzijde omlaag, over de touwtjes.
- Druk het kruidenmengsel met je handen op de filet en leg de andere filet er met de velzijde omhoog op.
- Wikkel de touwtjes rond de twee filets en en bind ze strak samen.
- Verwarm in een grote koekenpan nog 3 eetlepels olijfolie op zeer hoog vuur. Laat de vis voorzichtig in de pan zakken en bak ze aan elke kant in 5 minuten knapperig.
- Leg de vis met twee spatels op de bakplaat, of laat ze daar gewoon vanuit de pan op glijden. Zet de vis 10 minuten in de oven.
- Snijd de gare vis met een scherp mes in porties en serveer deze.
Kijk voor meer recepten op www.gezondaantafel.nl
Wil je meer recepten uit de categorie Glutenvrij | Koemelkvrij | Koolhydraatarm | Lactosevrij | Notenvrij | Sojavrij | Tarwevrij?
Het recept voor deze Perzische gevulde vis uit de oven komt uit het kookboek De complete koolhydraatarme keuken van Jonno Proudfoot.