Linzensoep met wortel

Linzensoep met wortel - Gezond aan tafel - recept

Ingredienten voor 4 personen

  • GROENTE & FRUIT
  • 1 ui
  • 1 sjalot
  • 2 tenen knoflook
  • 4 wortels
  • 450 g aardappels
  • 2 lente-uitjes
  • Bladpeterselie
  • VOORRAADKAST
  • 200 g gedroogde groene linzen
  • 1 el olijfolie
  • 1 tl komijnpoeder
  • 960 ml groentebouillon
  • Zout
  • Peper
  • 1 mespunt chilivlokken

Zo maak je het

  1. Spoel de linzen af met water en laat ze uitlekken. Pel de ui, de sjalot en de knoflook en snijd ze fijn. Schrap de wortels en snijd ze in plakjes. Schil de aardappels en snijd ze in stukken. Snijd de peterselie fijn en houd apart.
  2. Fruit in een braadpan de ui en de sjalot in 1 eetlepel olijfolie. Voeg de knoflook, de komijn, de wortel en de aardappels toe en bak alles 5 minuten. Schenk de groentebouillon erbij en breng de soep aan de kook.
  3. Doe de linzen in de soep en breng die opnieuw aan de kook. Zet het vuur laag zodra de soep begint te borrelen. Laat hem 20-25 minuten zacht koken tot de linzen en de aardappels gaar zijn.
  4. Was de lente-uitjes en snijd ze in ringetjes. Doe ze bij de soep en laat ze 5 minuten meekoken. Breng de soep op smaak met zout en peper en lepel hem in kommen. Garneer de soep met wat peterselie en de chilivlokken erop.

Kijk voor meer recepten op www.gezondaantafel.nl

Wil je meer recepten uit de categorie Koemelkvrij | Lactosevrij | Notenvrij | Sojavrij | Suikervrij | Veganistisch | Vegetarisch?

Het recept voor deze linzensoep met wortel komt uit het kookboek Proteïne power uit de serie De groentekeuken.

Het recept is gebaseerd op dit boek
Proteïne power