Koolhydraatarme nasi
Ingredienten voor 4-5 porties personen
- 2 rode pepers
- 2 teentjes knoflook
- 4 el olijfolie
- 4 el nasikruiden
- 1 tl zout
- 500 g rundergehakt
- ± 750 g nasigroenten (witte kool, spitskool, prei, ui, wortel)
- 2 el sojasaus
- 800 g bloemkoolrijst
- 200 g taugé
Zo maak je het
- Maak een boemboepasta van de rode peper, knoflook, olie, nasikruiden en het zout door alles fijn te malen met een hakmolen, blender of staafmixer. Wanneer je van pittig houdt kun je de pitjes in de rode peper gewoon laten zitten.
- Verhit een grote (gietijzeren) braadpan en bak het gehakt samen met de boemboe totdat deze niet meer rauw is. Voeg nu de nasigroenten toe en de sojasaus. Schep alles goed door elkaar en laat de groenten een paar minuten slinken.
- Voeg nu de bloemkoolrijst toe en schep alles weer goed om. Zet het vuur laag en laat de nasi nu nog ongeveer 15 minuten gaar worden.
- Bak de laatste twee minuten de taugé pas mee, zodat deze lekker knapperig blijft.
Kijk voor meer recepten op www.gezondaantafel.nl
Tip
- Variatie: vervang het gehakt door kipblokjes of nasivlees.
- Een boemboe is een mengsel van specerijen, kruiden, ui en knoflook dat wordt gebruikt in de Indonesische keuken. Door toevoeging van olie ontstaat een boemboe-pasta.
- Je kunt de bloemkoolrijst zelf maken door rauwe bloemkool fijn te malen of te hakken. Voor de snelle variant kun je kant-en-klare bloemkoolrijst in de supermarkt kopen.
Wil je meer recepten uit de categorie Glutenvrij | Koemelkvrij | Koolhydraatarm | Notenvrij | Suikervrij | Tarwevrij?
Het recept voor deze koolhydraatarme nasi komt uit het kookboek Grip op koolhydraten – snel en simpel, in 30 minuten op tafel van Yvonne Lemmers.
Uit het boek over dit recept: ‘Deze nasi is GOK-groen omdat de rijst vervangen is door bloemkoolrijst. Je kunt de nasi verder aanvullen met tafelzuur, kroepoek, pindasaus of een gebakken ei. Let op dat het gerecht dan natuurlijk GOK-oranje kan worden!’
Wil je wekelijks gratis gezonde recepten in je inbox ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief: