Fettuccine Alfredo (Broodbuik)
Ingredienten voor 4 personen
- 3 pakken (van 250 g) shirataki-fettuccine, afgespoeld en uitgelekt
- 4 el boter
- 1 teen knoflook, fijngesneden
- 180 ml dikke room
- 70 g parmezaan, geraspt
- 20 g pecorino, geraspt
- ¼ tl zeezout
- ¼ tl gemalen zwarte peper
- Een snuf chilipoeder
- 1 el fijngehakte verse peterselie (naar smaak)
Zo maak je het
- Zet een grote pan met water op hoog vuur.
- Kook de fettuccine volgens de aanwijzingen op de verpakking en stort ze in een vergiet.
- Bak in dezelfde pan op laag vuur de knoflook 2 minuten in de boter tot de knoflook begin te geuren. Doe de room, de parmezaan en pecorino, het zout, de peper en het chilipoeder erbij. Laat dit mengsel 2 minuten op het vuur tot het doorwarmd is. Voeg dan de fettuccine toe en hussel alles door elkaar.
- Strooi er eventueel de peterselie over.
Kijk voor meer recepten op www.gezondaantafel.nl
Wil je meer recepten uit de categorie Glutenvrij | Koolhydraatarm | Tarwevrij?
Het recept voor deze fettuccine Alfredo komt uit het Broodbuik kookboek van William Davis.
Over dit recept, bestempeld als ‘Kindersmulrecept’, schrijft hij: “Denk eraan: je hoeft niet bang te zijn voor vet! Kaas, boter en dikke room spelen een hoofdrol in deze Fettuccine Alfredo, maar niet het echt ongezonde ingrediënt tarwe. Je kinderen eten vast en zeker hun broccoli op als je er dit pastagerecht bij geeft.”