Courgettespaghetti (Grip op koolhydraten)

Courgettespaghetti van Yvonne Lemmers - Gezond aan tafel - recept

Ingredienten voor 4 personen

  • 1 ui
  • 250 g champignons
  • 1 puntpaprika
  • Courgettes
  • Jozo-zout
  • Peper
  • 300 g rundergehakt
  • 350 g tomatensaus (zie boek)
  • Geraspte kaas (optioneel)

Verder nodig

  • Spiraalsnijder of scherp groentemesje

Zo maak je het

  1. Snijd de ui fijn en de champignons in schijfjes.
  2. Was de paprika, snijd hem in de lengte doormidden, verwijder de zaadjes en snijd de paprika in stukjes.
  3. Was de courgette en snijd hem in sliertjes met een spiraalsnijder, of gebruik een scherp groentemesje om de courgette julienne (lange luciferdunne reepjes) te snijden. Verwijder de zachte binnenkant, en snijd de sliertenmassa in kortere stukken. Bestrooi met 2 theelepels zout en laat minimaal een kwartiertje intrekken. Zo trekt het vocht uit de courgette en wordt het gerecht minder vochtig.
  4. Bak de ui een paar minuten. Voeg het gehakt toe en bak dit rul. Voeg de champignons en de paprika toe en roerbak enkele minuten. Voeg de tomatensaus toe. Mocht je de saus nog wat dunner willen, dan voeg je een beetje water toe. 
  5. Roerbak de uitgelekte courgette de laatste paar minuten mee en breng op smaak met peper en zout. Strooi er op het bord naar wens geraspte kaas over.

Kijk voor meer recepten op www.gezondaantafel.nl

Tip

  • Vervang het gehakt door kipfilet.
  • Vervang courgetti door taugé (200 gram).
  • Courgette-spaghetti en taughetti zijn ook lekker met spekjes, kipfilet, paprika, bosui en pesto.

Wil je meer recepten uit de categorie Koolhydraatarm?

Het recept voor deze courgettespaghetti van diëtiste en ervaringsdeskundige Yvonne Lemmers komt uit het boek Grip op koolhydraten. Over dit recept schrijft Yvonne in haar boek: “Een volwaardige maaltijd, waarbij je de originele witte spaghetti helemaal niet mist.”

Lees ook:
Courgetthi: de 6 beste, gezonde recepten

Het recept is gebaseerd op dit boek
Grip op Koolhydraten Dagmenu’s, recepten en richtlijnen