Farrosalade met halloumi

Ingredienten voor 4 personen personen

  • 195 g geroosterde farro
  • 225 halloumi
  • 1 el extra vergine olijfolie
  • 400 g kikkererwten in blik, uitgelekt, afgespoeld
  • 6 verse dadels (120 g), zonder pit, gescheurd
  • 2 Libanese komkommers (260 g), in de lengte in linten gesneden
  • 1 kleine rode ui (100 g), dun gesneden
  • 35 g verse bladpeterselieblaadjes
  • 70 g granaatappelpitjes
  • 40 g pijnboompitten, geroosterd
  • Griekse dressing
  • 1 teen knoflook, geplet
  • 1 tl gedroogde oregano
  • 1 el citroensap
  • 60 ml wittewijnazijn
  • 125 ml extra vergine olijfolie

Zo maak je het

  1. Doe de farro en 1,5 liter water in een grote pan met deksel en breng aan de kook. Zet het vuur laag en kook 45 minuten of tot de farro zacht is. Giet af en spoel af onder koud water. Laat goed uitlekken.
  2. Maak ondertussen de Griekse dressing. Maal in een blender of keukenmachine de knoflook, oregano, het citroensap en de azijn tot ze goed gemengd zijn. Voeg, terwijl de motor draait, geleidelijk een gelijkmatige stroom olie toe tot de dressing romig is. Breng op smaak met zout en peper.
  3. Snijd de halloumi in plakken van 5 mm en snijd elke plak in driehoekjes. Verwarm de olie in een grote koekenpan boven hoog vuur. Bak de halloumi 1 minuut aan elke kant of tot hij goudbruin kleurt.
  4. Doe de farro en kikkererwten in een grote kom met de dadels, komkommer, ui en peterselie. Giet de dressing eroverheen en schep voorzichtig om. Breng op smaak met zout en peper. Verdeel de halloumi, granaatappelpitjes en pijnboompitten over de salade en serveer.

Kijk voor meer recepten op www.gezondaantafel.nl

Tip

Tip: Als de dressing gaat schiften tijdens het wachten, maal dan nog een keer kort.

Van tevoren doen: De farro en de dressing kunnen een dag van tevoren gekookt en bereid worden. Salade maak je het beste vlak voor het serveren. Bak de halloumi net voor het serveren omdat deze wat rubberachtig kan worden als hij afkoelt.

Verse ingrediënten en uitgesproken smaken, de Griekse keuken is niet voor niets zo populair. In Keukenhelden – Grieks vind je de heerlijkste Griekse gerechten, van lichte gerechten als salade met halloumi of gegrilde calamari, tot stevigere opties als gegrilde lam en moussaka. Perfect voor doordeweeks, of voor een tafel vol vrienden en familie!

Credits beeldmateriaal: Keukenhelden


Wil je wekelijks gratis gezonde recepten in je inbox ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:

Het recept is gebaseerd op dit boek
Keukenhelden - Grieks