Expert

Nagerecht
Koolhydraatarme appeltaart - Gezond aan tafel - recept
Koolhydraatarme appeltaart

Het recept voor deze koolhydraatarme appeltaart (die bovendien ook nog glutenvrij en lactosevrij is) komt uit Het snelle Paleo kookboek van Daniel Green, een Amerikaanse celebrity-chef en expert op het gebied van gezonde voeding. Daniel Green over dit recept: “Eigenlijk probeer ik nagerechten altijd te vermijden, maar er zijn natuurlijk dagen dat een hoofdgerecht alleen niet genoeg is en dat je...

Naar recept
Drankjes
Groene smoothie met amandelmelk, spinazie en banaan - Gezond aan tafel - recept
Groene smoothie met amandelmelk, spinazie en banaan

Tara Stiles is weg van ‘groenedromendrankjes’ (ggd’s). Hier vind je haar recept voor de ‘klassieke versie’: een groene smoothie met amandelmelk, spinazie en banaan. Het komt uit het Tara Stiles’ Kookboek, met meer dan 100 simpele gerechten die superleuk zijn om te maken. Tara schrijft in haar boek: “Het is een algemeen en wijdverbreid misverstand dat bewuster en gezonder leven...

Naar recept
Expert
Gebakken zalm met citroen, spek en tomaat - Gezond aan tafel - recept
Gebakken zalm met citroen, spek en tomaat

Dit recept voor gebakken zalm met citroen, spek en tomaat komt uit het boek Koolhydraatarm, suikervrij, vetrijk van professor Tim Noakes, voedingsdeskundige Sally-Ann Creed en chef-kok Jonno Proudfoot. Uit het boek: “Aan een gegrilde moot vis hoef je verder niet zoveel toe te voegen. Als de vis maar vers is. Geef er vooral niet al te sterke smaakmakers bij, anders proef je...

Naar recept
Dips, sauzen en dressings
Kaassaus zonder kaas - Gezond aan tafel - recept
Kaassaus zonder kaas

Dit recept voor kaassaus zonder kaas komt uit het Tara Stiles kookboek, met meer dan 100 simpele gerechten die superleuk zijn om te maken. Tara schrijft erover: “Kaassaus klinkt zo lekker, romig en troostrijk. Helaas verdraagt niet iedereen kaassaus even goed. Ik heb een recept dat veel vriendelijker is voor je darmen dan een traditionele kaassaus en ik hoop dat...

Naar recept
Hoofdgerecht
Gevulde zoete aardappel van de bbq - Gezond aan tafel - recept
Gevulde zoete aardappel van de bbq

Dit recept voor gevulde zoete aardappel van de bbq komt uit het boek Voedzaam & Snel van foodbloggers Jennifer & Sven, van het populaire platform Voedzaam & Snel. Fijn, eens wat anders van de barbecue, en nog vegetarisch ook! De zoete aardappel combineert heerlijk met de vulling van mais en kruiden en de frisse dressing met onder andere avocado. Echt een...

Naar recept
Ontbijt
Kokos parfait - Gezond aan tafel - recept
Kokos parfait met aardbeien en blauwe bessen

Dit recept voor kokos parfait komt uit het Tara Stiles kookboek, met meer dan 100 simpele gerechten die superleuk zijn om te maken. Tara Stiles schrijft erover: “Tijdens een klus in het W Hotel op de Malediven maakte de chef-kok een heerlijk en voedzaam recept, geïnspireerd op mijn boek Powerfood, Yoga & Meditatie. De kok gaf er zijn eigen lokale,...

Naar recept
Ontbijt
Pannenkoeken van pastinaak en gierst - Gezond aan tafel - recept
Pannenkoeken van pastinaak en gierst met bramencompote

Dit recept voor pannenkoeken van pastinaak en gierst met bramencompote komt uit het kookboek Het nieuwe Vegalicious van Alice Hart. Het boek bevat meer dan 200 heerlijke vegetarische recepten. Van ontbijt tot raw food, koken voor je vrienden, granen, diners en toetjes, en boordevol informatie over vegetarisch eten. Dit is de feelgoodfood-bijbel van nu, voor vegetariërs en iedereen die gewoon...

Naar recept
Tussendoortje
Kokos limoen taartjes - Gezond aan tafel - recept
Kokos limoen taartjes

In haar boek (H)eerlijk makkelijk heeft Gwyneth Paltrow 125 makkelijke recepten verzameld. Alle recepten bevatten weinig suiker, vet of gluten, en zitten vol smaak. Je maakt ze klaar in minder tijd dan het kost om een pizza te bestellen. Over dit recept voor kokos limoen taartjes schrijft ze: “Mijn dochter is dol op traditionele limoentaart, maar dat is een ware...

Naar recept
Hoofdgerecht
Geitenkaasbuideltjes met tomatenchutney - Gezond aan tafel - recept
Geitenkaasbuideltjes met tomatenchutney

Dit recept voor geitenkaasbuideltjes met tomatenchutney komt uit het boek Koken uit de natuur. In Koken uit de natuur geeft Diane Dittmer advies over wildplukken en gratis en gezond eten uit de natuur. Wat kun je veilig plukken en hoe verwerk je het daarna in je eten? Dit kookboek bevat naast beknopte informatie over wildplukken 66 eenvoudige recepten voor verrassende...

Naar recept
Tussendoortje
Cupcakes met vlierbessen - Gezond aan tafel - recept
Cupcakes met vlierbessen

Dit recept voor cupcakes met vlierbessen komt uit het boek Koken uit de natuur van Diane Dittmer. In Koken uit de natuur geeft Diane Dittmer advies over wildplukken en gratis en gezond eten uit de natuur. Wat kun je veilig plukken en hoe verwerk je het daarna in je eten? Dit kookboek bevat naast beknopte informatie over wildplukken 66 eenvoudige...

Naar recept
Ontbijt
Parfait van kaki en frambozen - Gezond aan tafel - recept
Parfait van kaki en frambozen

Deze parfait van kaki en frambozen komt uit het boek Eet als een expert van I’m a foodie. Muesli of granola maak je heel gemakkelijk zelf met je favoriete ingrediënten, maar je kunt er ook voor kiezen een goede muesli in de supermarkt te kopen. Mix & Match muesli of granola met melk, yoghurt of kwark, vers fruit en noten...

Naar recept