Expert

Lunch
Vistaco's van Jamie Oliver - Gezond aan tafel - recept
Vistaco’s van Jamie Oliver

Vistaco’s die ook nog eens gezond zijn, dat zijn deze taco’s van de bekende tv-kok Jamie Oliver. Dit recept bevat een heerlijke salsa van kiwi, limoen en peper om je taco in te dippen! Voor dit lunchgerecht heb je stevige witvisfilets nodig, bijvoorbeeld schelvis. Wist je dat een schelvisfilet ons zeven verschillende, essentiële vitaminen en mineralen oplevert? Bovendien bevat dit...

Naar recept
Hoofdgerecht
Tofuburger van Jamie Oliver - Gezond aan tafel - recept
Tofuburger van Jamie Oliver

We kennen Jamie Oliver natuurlijk van de prachtige foodfotografie. Ook deze heerlijke gezonde tofuburger is om van te smullen! Tofu is perfect om allerlei smaken op te nemen, is rijk aan eiwit en bevat weinig verzadigd vet. Het is ook een uitstekende bron van calcium en fosfor, voor sterke en gezonde botten. Het recept komt uit Jamie’s super food voor...

Naar recept
Hoofdgerecht
Hartige taart met prei - Gezond aan tafel - recept
Hartige taart met prei, champignons en tijm

Hartige taart: wij zijn er dol op! Een grote plus is dat je hem van tevoren kunt maken, waardoor het het perfecte gerecht is voor als je bijvoorbeeld eters hebt. Lekker met een groene salade! Hieronder vind je een heerlijk recept voor hartige taart met prei, champignons en tijm. Hij komt uit het boek Natuurlijk! Zonder suiker kookboek van orthomoleculair...

Naar recept
Tussendoortje
Suikervrije scones met kaneel - Gezond aan tafel - recept
Suikervrije scones met kaneel, cranberry’s en noten

Dit recept voor suikervrije scones met kaneel, cranberry’s en noten is van orthomoleculair voedingsdeskundige Anne Marie Reuzenaar. Het komt uit haar Natuurlijk! Zonder suiker kookboek. De scones zijn niet gezoet met geraffineerde suiker, maar met palmsuiker. Palmsuiker is een ongeraffineerde snelle suiker, gewonnen uit het sap van de arengapalmboom. De voordelen van palmsuiker: het bevat nog veel voedingsstoffen en heeft...

Naar recept
Lunch
Broccolisoep - Gezond aan tafel - recept
Broccolisoep

Deze broccolisoep (ook wel ‘broccoli-powersoep’) komt uit het boek Natuurlijk! Zonder suiker kookboek van orthomoleculair voedingsdeskundige Anne Marie Reuzenaar. Over dit recept voor broccolisoep schrijft Anne Marie Reuzenaar: “Voor een verlate lunch maakte ik dit powersoepje van groenten die ik nog in huis had. Het werd een blijvertje.”

Naar recept
Ontbijt
Suikervrije granola - Gezond aan tafel - recept
Suikervrije granola homemade

Dit recept voor suikervrije granola komt uit Natuurlijk! Zonder suiker kookboek van orthomoleculair voedingsdeskundige Anne Marie Reuzenaar. Ze schrijft erover: “Granola – je hebt er vast wel eens van gehoord – is een mengsel van granen, noten en zaden dat je in de oven roostert. Het is behoorlijk hip om met granola te ontbijten. Ik kon natuurlijk niet achterblijven en...

Naar recept
Tussendoortje
Crostini met schelvis lever rillettes - Gezond aan tafel - recept
Crostini met schelvis lever rillettes en zoetzure komkommer

Dit recept voor crostini met schelvis lever rillettes en zoetzure komkommer komt uit het boek Vis uit blik van viskenner en oprichter en eigenaar van Fish Tales Bart van Olphen. Over schelvislever schrijft Bart van Olphen in zijn boek: “Schelvislever is niet alleen lustopwekkend en lekker, maar ook goedkoop en voedzaam. […] De gare lever is direct verwerkbaar en zit...

Naar recept
Hoofdgerecht
Ansjovis gnocchi en salie - Gezond aan tafel - recept
Ansjovis gnocchi en salie

Dit recept voor ansjovis gnocchi en salie komt uit het boek Vis uit blik van viskenner en oprichter en eigenaar van Fish Tales Bart van Olphen. Over ansjovis schrijft Bart van Olphen in zijn boek: “Ingeblikte ansjovis is vooral geschikt om gerechten een stevige smaakoppepper te geven. Ansjovis kort in melk, wijn of water weken vergroot de culinaire mogelijkheden van...

Naar recept
Hoofdgerecht
Ansjovis taartje pissaladière - Gezond aan tafel - recept
Ansjovis taartje (pissaladière)

Het recept voor dit ansjovis taartje (pissaladière) komt uit het boek Vis uit blik van viskenner en oprichter en eigenaar van Fish Tales Bart van Olphen. Over ansjovis schrijft Bart van Olphen in zijn boek: “Ingeblikte ansjovis is vooral geschikt om gerechten een stevige smaakoppepper te geven. Ansjovis kort in melk, wijn of water weken vergroot de culinaire mogelijkheden van...

Naar recept
Voorgerecht
Aardappel prei soep met rode zalm - Gezond aan tafel - recept
Aardappel prei soep met zalm

Het recept voor deze aardappel prei soep met zalm komt uit het boek Vis uit blik van viskenner en oprichter en eigenaar van Fish Tales Bart van Olphen. Over zalm uit blik, gebruikt in deze aardappel prei soep, schrijft Bart van Olphen: “De meeste ingeblikte zalm is wild en afkomstig uit de kustwateren en rivieren van Alaska. Deze zeeën en...

Naar recept
Voorgerecht
Couscous salade met tonijn en groene kruiden - Gezond aan tafel - recept
Couscous salade met tonijn en kruiden

Het recept voor deze heerlijke couscous salade met tonijn en kruiden komt uit het boek Vis uit blik van viskenner en oprichter en eigenaar van Fish Tales Bart van Olphen. Over tonijn schrijft hij onder andere het volgende in zijn boek: “Wie zin heeft in tonijn pakt een blikje skipjack, de gestreepte tonijn. Deze tonijn wordt op steeds minder plekken in...

Naar recept