Expert
Zelfgemaakte tofu
Tofu zelf maken? Hier vind je een recept! Tofu is een veelzijdige eiwitbron die niet is weg te denken uit de Oost- en Zuidoost-Aziatische keuken. Verse tofu is warm en romig, stevig en toch zacht. Tofu ontstaat door warme sojamelk met bijvoorbeeld nigari te laten stremmen. Nigari komt uit zeewater en laat de eiwitten en oliën in sojamelk stollen. Het...
Lees meerKombucha zelf maken: een uniek en verfrissend recept
Zelfgemaakte kombucha proberen? Hieronder lees je hoe je kersen kombucha met earl grey maakt. Kombucha is een brouwsel van gefermenteerde thee. Het drankje is populair in Rusland, China en Japan. De unieke symbiose van gist en bacteriën zorgt voor een heerlijke en gezonde drank. De zelfgemaakte kombucha hieronder is een roze drank die een verfijnde kersen- en bergamotsmaak combineert met...
Naar receptCouscous met garnalen van Jamie Oliver
Deze heerlijke couscous met garnalen van Jamie Oliver is een must-try! De garnalen zijn lekker gekruid en er wordt een gezonde seizoensgroenten-salsa bij geserveerd. Het recept komt uit Jamie’s super food voor elke dag. Dit recept bevat granaatappel. Wist je dat granaatappel ons zenuwstelsel gezond houdt en zorgt voor een goede doorgifte van signalen tussen cellen? Dit komt door vitamine...
Naar receptEnergieballen met dadels, cacao & pompoenpitten
Ben je op de gezonde tour, maar heb je zin in iets zoets? Dan zijn deze energieballen met dadels, cacao en pompoenpitten van Jamie Oliver iets voor jou. Jamie Oliver heeft samen met zijn voedingsteam keihard gewerkt om deze supervoedzame en enorme lekkere energieballen samen te stellen. Het is de perfecte snack om de dag door te komen en je...
Naar receptIngelegde komkommer
Deze klassieke ingelegde komkommer smaakt heerlijk pittig. Het zout bevordert de conservering en houdt de groente knapperig. Kleine Libanese komkommers zijn perfect om in te leggen vanwege hun dunne schil en weinige pitjes. Als je ze niet kunt vinden, zijn ook andere soorten geschikt. Experimenteer met allerlei kruiden en condimenten en creëer daarmee je eigen versies. Dille, koriander of mosterdzaad...
Naar receptGlutenvrije pannenkoeken boekweit
Deze glutenvrije pannenkoeken, gemaakt van boekweit en onder andere karnemelk, hebben een licht zurige notensmaak en voelen zacht aan. Ze zijn heerlijk met gefermenteerde santen, fruit en esdoornstroop! Het recept komt uit het boek Fermenteren van fermentatie-expert Adam Elabd
Naar receptSuikervrije ketchup
Wist je dat de ketchup die je in de supermarkt koopt voor 25% uit suiker bestaat? Deze suikervrije ketchup heeft de vertrouwde frisheid van fabriekssauzen, maar dan zonder glucose-fructosestroop en conserveermiddelen. De robuuste smaak is lekker bij burgers, patat, gehakt en hot dogs. Het recept komt uit het boek Fermenteren van Adam Elabd. Voor meer gezonde recepten kijk je hier....
Naar receptPannenkoek van eiwit met rode paprika en kaas
Dit recept voor een pannenkoek van eiwit met rode paprika en kaas komt uit Het beste dieet ter wereld kookboek van Christian Bitz & Arne Astrup. Hun dieet is gebaseerd op het grootste dieetonderzoek ter wereld, DiOGenes. Een van de basisprincipes van hun dieet is: eet koolhydraten en eiwit in de juiste verhouding (eiwit-koolhydraten: 1:2). In de praktijk houdt dat...
Naar receptSandwich roggebrood met zalm, gember en limoen
Dit recept voor een sandwich roggebrood met zalm, gember en limoen komt uit Het beste dieet ter wereld kookboek van Christian Bitz & Arne Astrup. Een heerlijk simpel hoofdgerecht! In hun boek delen Christian Bitz en Arne Astrup diverse recepten voor ontbijt, tussendoortjes, lunch, avondeten, toetjes en basisrecepten. De drie basisprincipes van hun dieet: Eet koolhydraten met een lage glykemische index...
Naar receptSalade geroosterde bieten
Deze salade geroosterde bieten komt uit het boek Natuurlijk! Zonder suiker kookboek van orthomoleculair voedingsdeskundige Anne Marie Reuzenaar. In haar boek werkt Anne Marie met de 90/10%-regel. Deze houdt in dat als 90 procent van je voeding bestaat uit gezonde producten zonder snelle suikers, er best wat ruimte is (10%) om wat minder gezonde producten te gebruiken. De producten die...
Naar receptPijlinktvis met puntpaprika’s
Dit recept voor gestoofde pijlinktvis met puntpaprika’s is van orthomoleculair voedingsdeskundige Anne Marie Reuzenaar. Het komt uit haar boek Natuurlijk! Zonder suiker kookboek. Wil je wekelijks gratis gezonde recepten in je inbox ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief: Ja ik wil wekelijks gezonde recepten ontvangen ➔
Naar recept