Expert
Hartige taart met venkel, komijn en geitenkaas
Het recept voor deze hartige taart met venkel, komijn en geitenkaas komt uit het boek Vier seizoenen koken met Gartine van het leukste lunchrestaurantje in Amsterdam, Gartine (van Kirsten Eckhart en Willem-Jan Hendriks). Over dit recept schrijven ze: “Venkel is een van de makkelijkste groenten om te verbouwen in de tuin. Het is een schitterend gezicht, wanneer je ’s ochtends...
Naar receptGamba tartaar
Het recept voor deze zomerse gamba tartaar komt uit het boek Vier seizoenen koken met Gartine van het leukste lunchrestaurantje in Amsterdam, Gartine (van Kirsten Eckhart en Willem-Jan Hendriks). Over dit recept schrijven ze: “Een gerechtje dat eigenlijk vanaf het begin op de menukaart staat, maar dat nooit verveelt. Ontzettend lekker op knoflooktoast, maar wanneer de gamba’s nog lauwwarm uit...
Naar receptGort salade met sesamzaadjes en komijnekaas
Een heerlijk gerecht voor in de lente, deze gort salade! Lekker voedzaam, met geroosterde sesamzaadjes, bleekselderij en oude komijnekaas en een heerlijk frisse dressing. Bekijk ook de muziek- en wijntip hieronder om van je lunch een echt feestje te maken. Het recept komt uit het boek Vier seizoenen koken met Gartine van het leukste lunchrestaurantje in Amsterdam, Gartine (van Kirsten...
Naar receptPizza met aubergine crème en geroosterde tomaat
Deze pizza met aubergine crème en geroosterde tomaat is heerlijk zomers. Een fijn hoofdgerecht voor in het weekend! Het bereiden ervan kost wel meer tijd dan een kant-en-klaar pizza in de oven gooien, maar het is de moeite waard. Lekker met een biertje erbij (kijk hieronder voor de biertip)! Het recept komt uit het boek Vier seizoenen koken met Gartine...
Naar receptKabeljauw met eieren en hollandaise saus
Een heerlijk lente-gerecht, deze kabeljauw met eieren en hollandaise saus. De eitjes en de hollandaise saus zijn in de zomer ook ontzettend lekker met snijbonen, als bijgerecht bij bijvoorbeeld wat varkensvlees. Of op toast met gemarineerde zalm. Het recept komt uit het boek Vier seizoenen koken met Gartine van het leukste lunchrestaurantje in Amsterdam, Gartine (van Kirsten Eckhart en Willem-Jan...
Naar receptEieren uit de oven met pimpernel, zeezout en olijfolie
Deze eieren uit de oven met pimpernel zijn een heerlijk lente-ontbijtje. Zie je jezelf al zitten in de eerste zonnestralen (binnen of misschien zelfs buiten) met dit heerlijke ovenschoteltje, geroosterd brood, wat versgeperste jus en een kopje koffie of thee? Wij wel! Het recept komt uit het boek Vier seizoenen koken met Gartine van het leukste lunchrestaurantje in Amsterdam, Gartine...
Naar receptGroente dumplings
Het recept voor deze groente dumplings komt uit het boek (H)eerlijk van Gwyneth Paltrow, model, actrice en oprichter van online community GOOP. Ze schrijft erover: “Van deze groente dumplings worden mijn kinderen en ik altijd erg blij. Ze zitten boordevol voedingsstoffen en je kunt ze lekker met je vingers eten. Verder zijn ze 100 procent veganistisch en bijzonder smakelijk, leuk...
Naar receptGebakken bloemkool met kikkererwten, mosterd en peterselie
Gebakken bloemkool met kikkererwten: zo lekker! Gebakken bloemkool met zijn zacht gebruinde roosjes vormt een zoet en sterk contrast met de vezelrijke gebakken kikkererwten. Dit supergezonde en goedvullende bijgerecht is ook weer zo’n gezond maal dat je echt een voldaan gevoel geeft. Dit recept komt uit het boek (H)eerlijk van Gwyneth Paltrow, model, actrice en oprichter van online community GOOP....
Naar receptGestoomde witvis filets met soja en sesamolie
Het recept voor deze gestoomde witvis filets komt uit het boek (H)eerlijk van Gwyneth Paltrow, model, actrice en oprichter van online community GOOP. Een eenvoudiger en gezonder gerecht bestaat er waarschijnlijk gewoon niet. Serveer het met wat Aziatische groenten met knoflook, gember + vissaus (recept in het boek), misschien wat zilvervliesrijst, misschien wat plakjes avocado. Meer is niet nodig. En...
Naar receptThaise kip burgers
Deze Thaise kip burgers hebben waanzinnig veel smaak en zijn lekker met een salade of op een glutenvrij broodje. Het recept komt uit het boek (H)eerlijk van Gwyneth Paltrow, model, actrice en oprichter van online community GOOP. Over deze burgers schrijft ze: “Deze zagen het licht toen ik nieuwe smakelijke bereidingen voor kip zocht, zonder het verkeerde pad op te...
Naar receptPaddenstoelen soep
Deze paddenstoelen soep is gemaakt van onder andere gedroogde shiitakes. Ze geven deze soep zo’n volle smaak en het pureren zorgt voor zo’n romige textuur dat je niet zou geloven dat er geen kippenbouillon of room in zit. Wil je wat meer textuur, bak dan kort een paar dunne plakjes paddenstoelen in olijfolie met wat peper en zout en laat...
Naar recept