Hibiscus-limoengranita

Hibiscus-limoengranita - Gezond aan tafel - recept

Ingredienten voor 1 persoon

  • 60 ml kokoswater
  • 60 ml limoensap
  • 60 ml kokend water
  • 30 ml suikersiroop
  • 2 g hibiscusbloemen, plus hibiscusbloemen en schijfjes limoen voor de garnering
  • 60 g ijs
  • Suikersiroop (voor 150 ml)
  • 120 g suiker
  • 120 ml water

Zo maak je het

  1. SUIKERSIROOP | Verwarm al roerend de suiker en het water. Laat afkoelen.
  2. Laat de hibiscus in het kokende water trekken, 30 minuten of tot het water afgekoeld is tot kamertemperatuur.
  3. Zeef en roer met het limoensap, het kokoswater, de siroop en het ijs.
  4. Mix in de blender om granita te krijgen.
  5. Schenk in een groot glas, met een dik rietje, en garneer met een schijfje limoen en hibiscusbloemen.

Kijk voor meer recepten op www.gezondaantafel.nl

Wil je meer recepten uit de categorie Glutenvrij | Notenvrij | Sojavrij | Vegetarisch?

Het recept voor deze hibiscus-limoengranita komt uit het boek Mocktails van Caroline Hwang.