Dieet

Lunch
Turks brood met gegrilde avocado en gorgonzola - Gezond aan tafel - recept
Turks brood met gegrilde avocado en gorgonzola

Turks brood met gegrilde avocado en gorgonzola! Dit recept komt uit het boek Fast, fresh and unbelievably delicious van voedingsjournalist, voedingscriticus, receptschrijver en televisiepersoonlijkheid (MasterChef Australia) Matt Preston. Het recept staat in de ‘geheime bijlage’ van het boek. Over de recepten daarin: “Sommige gerechten zijn zo schandelijk lekker dat je er beter maar niet naar kunt kijken. Hier zijn ze. Ze...

Naar recept
Ontbijt
Havermout pannenkoeken - Gezond aan tafel - recept
Havermout pannenkoeken met blauwe bessen

Het recept voor deze havermout pannenkoeken met blauwe bessen komt uit het boek Lekker Miljuschka van Miljuschka Witzenhausen. In Lekker Miljuschka deelt de 24Kitchen-chef haar favoriete recepten met jou. Als moeder van twee kinderen weet Miljuschka als geen ander hoe moeilijk het af en toe is om hun iets voor te schotelen wat ze lusten. Daarom bevat dit boek de...

Naar recept
Voorgerecht
Gepofte bieten - Gezond aan tafel - recept
Gepofte bieten

Het recept voor deze gepofte bieten komt uit het boek Lekker Miljuschka van 24Kitchen-chef Miljuschka Witzenhausen. Over dit recept schrijft Miljuschka: “Rauwe bieten heb ik altijd in huis. Ze blijven lang goed, zijn rauw lekker, maar ook gepoft, gekookt of gegrild. Deze gepofte bieten kunnen ook makkelijk als voorgerecht dienen. Of verdeel ze over sla met een dressing en je...

Naar recept
Lunch
Andijviesalade met een lauwwarme ei-mosterd-spekjessaus - Gezond aan tafel - recept
Andijviesalade met een lauwwarme ei-mosterd-spekjessaus

Het recept voor deze andijviesalade met een lauwwarme ei-mosterd-spekjessaus komt uit het boek De smaak van de Amish van kookdominee Han Wilmink. In De smaak van de Amish duikt hij onder in de fascinerende wereld van de Amish in Amerika. Over dit recept schrijft hij: “Endive verwerkt in een salade is bij de Amish (en in de VS) lang niet zo...

Naar recept
Bijgerecht
Rode kool met bacon en rozemarijn van Jamie Oliver - Gezond aan tafel - recept
Rode kool met bacon en rozemarijn van Jamie Oliver

Dit rode kool recept met bacon en rozemarijn van Jamie Oliver komt uit Jamie Oliver’s kerstkookboek. Over dit recept schrijft hij: “Dit is een zalige, klassieke bereidingswijze van een van de goedkoopste groenten die er zijn – rodekool. Het is heerlijk om warm te eten, maar eventuele restjes zijn koud ook erg lekker als een soort salade bij vleeswaren en...

Naar recept
Bijgerecht
Gevulde pompoen uit de oven - Gezond aan tafel - recept
Gevulde pompoen uit de oven van Jamie Oliver

Het recept voor deze gevulde pompoen uit de oven van Jamie Oliver, met nootachtige cranberryrijst, komt uit Jamie Oliver’s kerstkookboek. Over dit recept schrijft hij: “Dit recept is gebaseerd op een van mijn oude favorieten en is een perfecte combi van vulling en langzaam gegaarde pompoen. De smaken gaan fantastisch samen, de textuur is zalig en het ziet er gewoon...

Naar recept
Dips, sauzen en dressings
Camembert uit de oven - Gezond aan tafel - recept
Camembert uit de oven

Het recept voor deze camembert uit de oven van Jamie Oliver, met zachte rozemarijnbroodjes om te scheuren, komt uit Jamie Oliver’s kerstkookboek. Over dit recept schrijft hij: “Leuk om te maken, mooi om te zien en erg lekker. Rond de kerstdagen heb je vast wel een camembert, of soortgelijke kaas in huis en dan is dit een perfecte manier om...

Naar recept
Lunch
Radijsjessalade - Gezond aan tafel - recept
Radijsjessalade

Het recept voor deze radijsjessalade komt uit het boek De smaak van de Amish van Han Wilmink. Over dit recept schrijft hij: “Radijsjes zo uit de grond smaken het lekkerst in de lente en de vroege zomer. Radijsjes uit de supermarkt smaken duidelijk minder dan die uit eigen moestuin. Het volgende recept is een favoriete salade van de al eerder...

Naar recept
Hoofdgerecht
Vegetarische chili met geroosterde groenten van Jamie Oliver - Gezond aan tafel - recept
Vegetarische chili met geroosterde groenten van Jamie Oliver

Het recept voor deze vegetarische chili met geroosterde groenten, met little gem & pofaardappels met kaas, komt uit het boek Super food voor familie en vrienden van Jamie Oliver. Hij schrijft erover: “Het cacaopoeder geeft deze chili een extra smaakdimensie. Bovendien is het rijk aan koper, een mineraal dat onze huid en haren sterk en gezond houdt.”

Naar recept
Hoofdgerecht
Bloemkoolsoep met curry - Gezond aan tafel - recept
Bloemkoolsoep met curry

Het recept voor deze bloemkoolsoep met curry komt uit het kookboek Koken met passie van kookdominee Han Wilmink. In zijn boek serveert hij 40 smakelijke (vleesloze) gerechten die gemaakt en gegeten kunnen worden in de veertigdagentijd, de tijd voorafgaand aan het Paasfeest. Over dit gerecht schrijft hij: “Makkelijk, gezond en in warme aardse kleuren die doen denken aan de kleur van...

Naar recept
Hoofdgerecht
Kikkererwten met spinazie - Gezond aan tafel - recept
Kikkererwten met spinazie

Het recept voor deze kikkererwten met spinazie komt uit het boek Natuurlijk lekker van Wijnanda Hogendoorn. Het boek bevat meer dan 200 makkelijk te bereiden recepten volgens het Genesis-principe: natuurlijke voedingsmiddelen vol vitaminen en mineralen. Denk daarbij aan (onbewerkte) granen, bonen en peulvruchten, noten en zaden, groenten en fruit, kruiden en specerijen. Met deze ingrediënten bereid je talloze heerlijke gerechten...

Naar recept