Dieet
Zuurdesem sandwich met bloemkoolpesto, sla en tomaat
Het recept voor deze zuurdesem sandwich met bloemkoolpesto, sla en tomaat komt uit het boek Plant Power van Lisette Kreischer. Trendsetter Lisette Kreischer laat in Plant Power zien hoe je als vegan, vegatariër of flexitariër superfit en gezond kunt leven. Wat denk je van heerlijke shakes en smoothies als de beauty berry booze, of The Dutch Weed burger? Van cranberry’s...
Naar receptScrambled tofu & geroosterde asperges
Het recept voor deze scrambled tofu & geroosterde asperges komt uit het boek Plant Power van Lisette Kreischer Bij dit recept schrijft Lisette: “In Plant Power laten we alle dierlijke producten achterwege, dus ook eieren. Het is echter mijn missie om je niets tekort te laten komen. Ik wil laten zien dat je niets verliest, maar er juist iets bij...
Naar receptBasilicumpesto
Het recept voor deze basilicumpesto komt uit het boek Soep van de culinaire take-a-way soepwinkel Soup en Zo. Over dit recept, uit het hoofdstuk Toppings in het boek: “Wij maken onze pestoʼs standaard zonder kaas zodat ze ook geschikt zijn voor veganisten. Voeg voor een meer traditionele pesto Parmezaanse kaas toe. Deze pesto serveren wij onder andere op de Toscaanse...
Naar receptZelfgemaakte plantaardige melk van Marjolein Dubbers
Het recept voor deze zelfgemaakte plantaardige melk van Marjolein Dubbers komt uit het boek Het energieke vrouwen voedingskompas. Over dit recept schrijft Marjolein: “Ik wil je aanmoedigen om zelf je plantaardige melk te maken. Dit is lekkerder, goedkoper maar vooral ook veel gezonder dan de dure pakken uit de supermarkt die voornamelijk uit water bestaan en waar de gezonde stoffen...
Naar receptHarissa stoofschotel met merquez worstjes & zoete aardappel
Het recept voor deze harissa stoofschotel met merquez worstjes & zoete aardappel komt uit het boek Arabia bij je thuis van Merijn Tol en Nadia Zerouali. In dit boek leggen Merijn en Nadia alles uit over die typische Arabische ingrediënten: hoe je ze gebruikt en waar je ze kunt kopen. En die kennis brengen ze gelijk in praktijk, met sprookjesachtig...
Naar receptBulghursalade met granaatappelmelasse, pompoen & pistache
Het recept voor deze bulghursalade met granaatappelmelasse, pompoen & pistache komt uit het boek Arabia bij je thuis van Merijn Tol en Nadia Zerouali. Over dit recept schrijven ze: “Weer eentje in de serie ‘heerlijke bulghursalades’. Deze is aards, kruidig en fris en een ideale dooreetsalade. Eigenlijk heb je verder niets nodig. Hij doet het wederom goed als pronkstuk op...
Naar receptVegetarische borsjt
Het recept voor deze vegetarische borsjt komt uit het boek Soep van Soup en Zo. In Soep deelt de culinaire take-a-way soepwinkel Soup en Zo de beste recepten voor lekkere en gezonde soep. Soep is het nieuwe sap: supergezond en altijd lekker! Met behulp van de Soep-cheffen van het Amsterdamse Soup en Zo vind je in dit boek je favoriete...
Naar receptZoete aardappelsoep met kokos en cashewnoten
Dit recept voor zoete aardappelsoep met kokos en cashewnoten komt uit het boek Soep van de culinaire take-a-way soepwinkel Soup en Zo. Download hier ons gratis 4 weken-menu voor nog meer gezonde recepten! ➔
Naar receptGegrilde aubergine met kruiden, amandelen & tahina dressing
Het recept voor deze gegrilde aubergine met kruiden, amandelen & tahinadressing komt uit het boek Arabia bij je thuis van Merijn Tol en Nadia Zerouali. In dit boek leggen Merijn en Nadia alles uit over die typische Arabische ingrediënten: hoe je ze gebruikt en waar je ze kunt kopen. En die kennis brengen ze gelijk in praktijk, met sprookjesachtig simpele,...
Naar receptFalafel met pittige pindasaus (tamaaya)
Het recept voor deze Soedanese falafel met pittige pindasaus (tamyaa) komt uit het boek Arabia bij je thuis van Merijn Tol en Nadia Zerouali. Over dit recept schrijven ze: “Deze falafel blijven hun vorm prachtig behouden door het paneren in bloem en sesamzaad. De smaak is extra kruidig door de toevoeging van de verse kruiden zoals koriander en dille, wat...
Naar receptSpruiten met knoflook en salie van Jamie Oliver
Het recept voor deze supersnelle spruiten met knoflook en salie van Jamie Oliver komt uit Jamie Oliver’s kerstkookboek.
Naar recept