Caesarsalade
Ingredienten voor 1 persoon
- 2 eieren
- 75 g romaine sla
- 3 el Zaanse mayonaise
- 1 blikje ansjovis in olie
- 4 el citroensap
- 1 teentje knoflook
- 150 g gebraden kipfiletplakjes
- 30 g Parmezaanse kaassnippers
- 5 snoeptomaatjes
Zo maak je het
- Kook de eieren 7 minuten en laat ze daarna schrikken onder koud stromend water.
- Was de romaine sla, snijd hem in reepjes en leg op een bord.
- Maak de dressing door de mayonaise, ansjovis, het citroensap en een teentje knoflook in een blender te mixen tot het een dikke gebonden dressing is.
- Heb je geen blender? Je kunt de ansjovisfilets ook fijn prakken met een vork, de knoflook fijnsnijden en de rest van de ingrediënten mengen met een garde.
- 4 Schep de dressing over de salade heen en leg de plakjes kipfilet, kaassnippers en snoeptomaatjes op de salade.
- 5 Pel de eieren, snijd ze doormidden en leg ze boven op de salade.
- Optioneel: de rest van de uitgelekte ansjovisfilets kun je ook door de salade mengen.
Kijk voor meer recepten op www.gezondaantafel.nl
Tip
Een absolute klassieker onder de salades; de caesarsalade. Decennialang populair in Amerika, maar inmiddels ook in Europa. Deze koolhydraatarme versie is zonder croutons, maar dat maakt de salade zeker niet minder lekker!
Wil je meer recepten uit de categorie Koolhydraatarm?
In Lekker afvallen met minder koolhydraten van Club Slank vind je overzichtelijke informatie over koolhydraatarm eten, afvallen en levensstijl. Met meer dan 100 recepten, ook vegetarisch!
Met Lekker afvallen met minder koolhydraten van Club Slank heb je alle tools in handen om af te vallen én lekker te eten. Er is voor ieder wat wils: ook vegetariërs en flexitariërs kunnen met dit boek aan de slag met koolhydraatarm.
Wil je regelmatig gratis gezonde recepten in je inbox ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief: