Gezond aan tafel logo

Het voedsellabyrint

een weg uit het doolhof van eetadviezen en -trends

Het voedsellabyrint - cover
Het voedsellabyrint - achterkant
Jaap Seidell en Jutka Halberstadt bieden in Het voedsellabyrint een nieuwe kijk op de manieren waarop voedsel ons en onze samenleving gezonder kan maken. Er is te veel tegenstrijdige informatie over gezond worden en blijven. Uit onderzoek naar de redenen waarom mensen ziek of dik worden blijkt dat chronische stress, een ongezond voedselaanbod, gebrek aan kennis en vaardigheden en armoede belangrijke oorzaken zijn van ongezond eetgedrag, maar een samenhangende visie op een oplossing ontbreekt. Eetadvies alleen geeft onvoldoende houvast voor een gezondere levensstijl. De auteurs geven inzicht in de oorzaken van ons (eet)gedrag, maar ook praktische aanbevelingen om onze gewoontes te veranderen, zodat we gezonder en duurzamer kunnen eten.
Lees meer >
Over de auteur

Jaap Seidell

Jaap Seidell

Jaap Seidell is hoogleraar Voeding en Gezondheid aan de Vrije Universiteit Amsterdam. Als deskundige op dit gebied adviseert hij verschillende nationale en internationale wetenschappelijke organisaties, waaronder de World Health Organisation en de Gezondheidsraad. Hij is lid van de KNAW. Samen met Jutka Halberstadt schreef hij 'Tegenwicht' (2011), 'Het voedsellabyrint' (2014) en 'Jongleren met voeding' (2018). Ze publiceren regelmatig in onder meer 'Het Parool' over voeding, gedrag en gezondheid. In 2021 verschijnt verschijnt hun nieuwe boek, 'Andere kost'.

(Foto: Annaleen Louwes)

Meer boeken van deze auteur

Jutka Halberstadt

Jutka Halberstadt

Jaap Seidell is hoogleraar Voeding en Gezondheid aan de Vrije Universiteit Amsterdam. Als deskundige op dit gebied adviseert hij verschillende nationale en internationale wetenschappelijke organisaties, waaronder de World Health Organisation en de Gezondheidsraad. Hij is lid van de KNAW. Samen met Jutka Halberstadt schreef hij 'Tegenwicht' (2011), 'Het voedsellabyrint' (2014) en 'Jongleren met voeding' (2018). Ze publiceren regelmatig in onder meer 'Het Parool' over voeding, gedrag en gezondheid. In 2021 verschijnt verschijnt hun nieuwe boek, 'Andere kost'.

(Foto: Annaleen Louwes)

Meer boeken van deze auteur
9,99

Je bestelt en rekent af bij:

  • Boekenwereld.com: onze eigen boekwinkel
  • Veilig winkelen, bestellen en betalen
  • Regelmatig gratis e-books
Bindwijze
Ebook
Paperback
Op voorraad
  • Gratis verzending vanaf €19,95
  • Op werkdagen voor 20.00 besteld, volgende werkdag in huis (NL)
  • Taal: Nederlands
  • ISBN: 9789045027166

Je bestelt en rekent af bij:

  • Boekenwereld.com: onze eigen boekwinkel
  • Veilig winkelen, bestellen en betalen
  • Regelmatig gratis e-books

Thuiswinkel waarborg

Onze veilige betaalmethoden:
  • Ideal
  • Mastercard
  • VISA
  • Bancontact
Bekijk de inhoud van dit boek ➔
Jaap Seidell en Jutka Halberstadt bieden in Het voedsellabyrint een nieuwe kijk op de manieren waarop voedsel ons en onze samenleving gezonder kan maken. Er is te veel tegenstrijdige informatie over gezond worden en blijven. Uit onderzoek naar de redenen waarom mensen ziek of dik worden blijkt dat chronische stress, een ongezond voedselaanbod, gebrek aan kennis en vaardigheden en armoede belangrijke oorzaken zijn van ongezond eetgedrag, maar een samenhangende visie op een oplossing ontbreekt. Eetadvies alleen geeft onvoldoende houvast voor een gezondere levensstijl. De auteurs geven inzicht in de oorzaken van ons (eet)gedrag, maar ook praktische aanbevelingen om onze gewoontes te veranderen, zodat we gezonder en duurzamer kunnen eten.