Gezond aan tafel logo
In beweging naar een gezondere leefstijl

0 / 5. 0

Voedsel voor je geest van Jonathan Klaassen

Voedsel voor je geest van Jonathan Klaassen ontkracht de voedselhypes van dit moment en is interessant voor iedereen die meer wil weten over gezonde voeding en een betrouwbare onderbouwing. Lees hier meer over het boek, lees drie gratis blogs en bekijk de gratis preview.

Over het boek | Blog: E-nummers: ertegen zijn slaat echt nergens op | Blog: aspartaam: het vonnis in de zaak | Blog: Intermittent fasting: de nieuwste hype uit voedingsland | Inkijkexemplaar

Over het boek

Voedsel voor je geest - Jonathan KlaassenDe voedselhypes vliegen ons om de oren. Wat moet je nog geloven en wat niet?

In Voedsel voor je geest wordt dit allemaal duidelijk. Is de Schijf van Vijf onzin? Zijn zoetstoffen schadelijk? Is biologisch eten echt zoveel gezonder? Door tegenstrijdige berichten over voedsel is het niet meer duidelijk wat je wel of niet als waar kunt aannemen. Diëtist Jonathan Klaassen vertelt je wat waar is en wat niet en onderbouwt zijn bevindingen op wetenschappelijke wijze. Hij laat zien dat diëten geen oplossing bieden en legt uit wat een gezond voedingspatroon is.

In dit no-nonsense boek wordt duidelijk hoe je wél kunt afvallen en hoe je gezond en fit kunt worden en blijven.

Blog: E-nummers: er tegen zijn slaat echt nergens op

Bekijk jij E-nummers met een wantrouwende blik? Breekt het zweet je uit wanneer je een E-nummer ziet staan op een etiket? Je bent niet de enige. Veel mensen hebben geen goed gevoel bij deze stoffen en er heerst zogezegd E-nummerangst. Maar dit doemdenken is eigenlijk helemaal niet nodig. Integendeel: tegen E-nummers zijn slaat echt nergens op. Lees meer in de blogpost E-nummers: er tegen zijn slaat echt nergens op.

E-nummers: er tegen zijn slaat echt nergens op - Gezond aan tafel - blog

Blog: Aspartaam: het vonnis in de zaak

Wat moet je nou toch met de zoetstof aspartaam? Is die veilig of moet je hem juist vermijden? Voor de een is er geen vuiltje aan de lucht, terwijl de ander de stof met argusogen bekijkt en het zaakje duidelijk niet vertrouwt. Deze tegengestelde opvattingen zorgen ervoor dat consensus uitblijft en we blijven gissen. Tijd om het zaakje tot op de bodem uit te zoeken, kleur te bekennen en een vonnis uit te spreken over deze zoetstof. Lees meer in de blogpost Aspartaam: het vonnis in de zaak.

Aspartaam: het vonnis in de zaak - Gezond aan tafel - blog

Blog: Intermittent fasting: de nieuwste hype uit voedingsland

Je kunt er tegenwoordig niet meer omheen en uit alle hoeken komt de term voorbij: intermittent fasting. Het zou dé manier zijn om met eten om te gaan. Maar ja, is dit waar? Moet jij het roer nu wéér omgooien, óf moeten we spreken van de zoveelste voedingshype? Nieuwsgierig als ik ben zocht ik dit zaakje weer uit tot op de bodem. Lees meer in de blogpost Intermittent fasting: de nieuwste hype uit voedingsland.

Intermittent fasting: de nieuwste hype uit voedingsland - Gezond aan tafel - blog

Inkijkexemplaar Voedsel voor je geest

Bekijk hier een aantal gratis pagina’s uit het boek.