Gezond aan tafel logo
In beweging naar een gezondere leefstijl

Top10 vegetarische kookboeken

Wil je (vaker) vegetarisch koken? Als je niet gewend bent om zonder vlees te koken of gewoon je repertoire aan plantaardige recepten wilt uitbreiden, kunnen vegetarische kookboeken je helpen. Hier hebben we onze top10 voor je op een rij gezet.

1. Deliciously Ella Het plantaardige kookboek

Deliciously Ella Het plantaardige kookboekIn Deliciously Ella Het plantaardige kookboek deelt Ella Mills 100 nieuwe, plantaardige, vegetarische en vegan recepten uit haar Deli in Londen. De onweerstaanbare recepten met simpele, voedende ingrediënten maken deze veganistische bijbel tot een must have voor zowel fans als food lovers. Het is het perfecte boek voor iedereen die wil starten met vegetarisch en veganistisch koken.

Naast heerlijke recepten deelt Deliciously Ella ook dagboekfragmenten waarin ze voor het eerst openhartig over haar persoonlijke groei en drijfveren schrijft. Ze vertelt over het avontuur dat Deliciously Ella voor haar is, de uitdagingen en de successen die dit met zich meebracht.

Anderen over het boek:

  • “Ik zou dit boek een 9 geven, super veel smakelijke inspiratie, prachtige foto’s en verdiepende achtergrond verhalen. Zeker een aanrader!”
  • “Als je graag (meer) plantaardig wilt koken zonder al te ‘rare’ ingredienten (lees: ingredienten die je anders misschien niet snel meer gebruikt als je niet regelmatig veganistisch kookt) en geniet van mooie foto’s van heerlijke gerechten, koop dit boek!”
  • “Wat een geweldig boek! Ik hou van haar formule: simpele ingredienten en makkelijk te maken. Gezond (plantaardig) eten toegankelijk maken. Je bent wel met ieder recept 3 kwartier bezig ofzo, het is iets meer als een simpele burger in de pan doen met rijst en groente, maar het smaakt geweldig, en de keuken ruikt erg lekker als ik haar recepten maak.”

Bestel nu jouw exemplaar op Boekenwereld.com.

2. Bowls of Goodness

Bowls of goodness - Nina OlssonBowls of Goodness is een oogstrelend kookboek voor de thuiskok met een groot aantal even gemakkelijke als verrukkelijke maaltijden in een kom. Aan de hand van een verzameling vegetarische recepten, voor ontbijt, avondmaal of een gezellig etentje, wordt moeiteloos een eenvoudige kom vol textuur en smaak op tafel gezet. Met overheerlijke gerechten van smoothies en salades tot aan noedels en granen; elke kom bruist van vitaliteit en gezondheid.

Genomineerd voor Kookboek van het jaar 2017!

Anderen over het boek:

  • “Hele lekkere recepten, variatie in veel en weinig werk. Echt een aanrader voor gezonde keukenprinsessen!”
  • “Heel leuk boek, vol lekkere recepten en heel leuk om als cadeau te geven”
  • “Een inspirerend boek, als je niet vegetarisch eet dan ga je dat zeker doen als je erdoor bladert :)”

Bestel nu jouw exemplaar op Boekenwereld.com.

3. Fit vega(n) food

Fit vega(n) food - Nanneke Schreurs en José van RieleFit Vega(n) Food van Nanneke Schreurs en José van Riele is een boek voor iedereen die graag sport én er liever een plantaardige lifestyle op nahoudt. Of natuurlijk als je gewoon niet elke dag met kip, broccoli en rijst naar de gym wilt, maar wel het aandeel eiwitten in je voeding hoog wilt houden. Dit unieke informatieve kookboek legt uit hoe je met een actieve levensstijl voldoende plantaardige voedingsstoffen binnenkrijgt – of je nu een weekend- of topsporter bent.

Fit Vega(n) Food bevat 75 recepten inclusief kleurencode per voedingsgroep, zodat in één oogopslag duidelijk is of er voldoende eiwitten in het recept zitten. Natuurlijk is het ook gewoon heel lekker. Met medewerking van ambassadeurs van de plantbased lifestyle, zoals Vivian Reijs, Nicolien Sauerbrij en Leontien van Moorsel.

Anderen over het boek:

  • “Wat een heerlijk kookboek!! Ik heb een aantal recepten meteen uit geprobeerd. Had niet kunnen bedenken dat je zo lekker plantaardig kunt eten. Wauw!!”
  • “Het boek heeft niet alleen heerlijke recepten met prachtige foto’s, maar geeft ook heel veel informatie. Top voor iedereen die al volledig vegan is of dat met kleine stapjes wilt worden!”
  • “Zeer goed boek! Gemakkelijke maar vernieuwende recepten, waarvan het grootste gedeelte ook glutenvrij! Fijn dat er weekmenu’s bij zitten en daarnaast ook extra tips.”

Bestel nu jouw exemplaar op Boekenwereld.com.

4. VEG

VEG - Jamie OliverJamie Oliver, het wereldwijde kookfenomeen, is terug! VEG staat vol supermakkelijke, gezonde, overheerlijke, toegankelijke en betaalbare groenterecepten. De gerechten van Jamie knallen van kleur én smaak. Hij wil je ervan overtuigen dat groenten heerlijk en vullend zijn, en dat je met al dat heerlijks op je bord het vlees echt niet mist. Of je nu voor één of meer vleesvrije dagen per week gaat, helemaal vegetarisch kookt, of gewoon nieuwe, briljante ideeën wilt opdoen: met dit boek scoor je op alle fronten.

Anderen over VEG:

  • “Een goed gevarieerd boek met smakelijke recepten. Ook echt een aanrader als je gewoon een of twee dagen per week vegetarisch wil eten maar nog niet echt je weg weet te vinden in alle mogelijkheden die er op dat vlak zijn.”
  • “Weer een fijn kookboek van Jamie O. Mooie fotografie in de inmiddels gebruikelijke stijl. Als je nog niet zo thuis bent in het vegetarisch koken is dit een uitstekende start. Voor de ervaren kok staat er gelukkig ook genoeg leuks in. Waar hij goed in is, is om je te leren hoe je volle, mooie smaken creëert zonder heel veel zout, pakjes of ander kunstmatig spul. Heel leuk cadeau om te geven!”
  • “Wij zijn al jaren fan van Jamie en hebben al zijn boeken. Ook dit boek staat vol lekkere gevarieerde recepten. Ik zelf ben geen vegetariër maar vind het wel een goed idee om eens in de week vegetarisch te eten en dan kan je maar beter wat lekkers eten. In mijn ogen een aanrader dus.”

Bestel nu jouw exemplaar op Boekenwereld.com.

5. Plant power

Plant Power - Lisette KreischerSteeds meer mensen houden zich bezig met gezonde, natuurlijke voeding. Ze staan stil bij ingeburgerde gewoontes en zijn op zoek naar wat hun lichaam echt nodig heeft om goed te functioneren en tegelijkertijd op gewicht te blijven. Het antwoord van Lisette Kreischer is Plant Power. Al jaren promoot zij met hart en ziel de plantaardige keuken als natuurlijke bron van volwaardige voeding. Ook in dit boek laat ze zien dat er veel te winnen is met deze manier van eten. Niet alleen kun je de heerlijkste ecofabulous gerechten op tafel toveren, je lichaam vindt ook als vanzelf zijn natuurlijke gewicht, terwijl je iets goeds doet voor de wereld! Plant Power staat bomvol smakelijke veganrecepten, maar is vooral sterk gericht op een natuurlijke, gezonde balans. Daartoe heeft Lisette de voedingsdeskundige Bo Schumacher in de arm genomen die elk gerecht heeft getest op voedingswaarde en Plant Power van een gedegen voedingswetenschappelijke basis voorziet.

Anderen over Plant power:

  • “Het is een mooi en informatief boek. Duidelijke taal, lekkere recepten en fijne uitleg over de plantaardige keuken. Ook als je niet van plan bent alleen nog maar plantaardig te eten, zoals ik, is het een eye opener en handig om te hebben. Je wordt weer bewust hoe onze consumptiemaatschappij invloed heeft op de dieren en het milieu.”
  • Plant Power is een prachtig boek met waardevolle recepten! Lisette Kreischer deelt haar passie voor lekker en eerlijk eten. Voor iedere seizoen heeft Lisette 7 recepten voor de ochtend, middag en avond beschreven.
    Ook beschrijft ze voor iedere seizoen heerlijke snacks. Dit is een aanrader voor iedere liefhebber van lekker en gezond eten!”
  • “Het is een boek met gezonde recepten voor elk seizoen (ochtend, middag, avond en snacks). Voor ieder smaak zit iets erbij, probeer gerust eens iets nieuws of iets wat je misschien al vergeten bent.”

Bestel nu jouw exemplaar op Boekenwereld.com.

6. Snel klaar

Snel klaar - De groentekeuken - Emilie FranzoIn Snel klaar uit de nieuwe serie De groentekeuken van Émilie Franzo vind je de lekkerste en makkelijkste groenterecepten voor elke maaltijd. Nooit eerder waren die 250 gram groente per dag zo eenvoudig te halen. Het leukste gezonde cadeau om te krijgen of te geven.

Bestel nu jouw exemplaar op Boekenwereld.com.

Ook in deze serie (dus ook vegetarisch): Proteïne Power, Hapjes & Dips, Bordjes & bowls en Goede start, ontbijt.

7. Groente uit zee

Groente uit zee - Lisette Kreischer Stichting Noordzeeboerderij Marcel SchuttelaarGroente uit zee is een kookboek van Lisette Kreischer, Stichting Noordzeeboerderij en Marcel Schuttelaar. Het is het eerste boek over zeewier en de dagelijkse keuken, met 50 heerlijke en verrassende (vegetarische) recepten. Van de maker van de Dutch Weed Burger.

Anderen over dit boek:

  • “Echt een geweldig boek met mooie foto’s, lekkere recepten en goede informatie. Ik heb al heel veel vega en vegan kookboeken, maar dit is echt een aanvulling. De Herfstige Wilde Rijstsalade met Hijiki, Springtime Noodle & Sea Fest, het Zeemans brood…allemaal toppers!! Maar ook de Non*Fish Sauce and Everything Goes Weed Mix..heerlijk!!”
  • “Ik ben sinds een paar weken in het bezit van dit prachtige boek. Het is werkelijk een genot om door the bladeren alleen al vanwege de prachtige foto’s van al het moois wat de zee te bieden heeft. Van elk recept is er een foto en die maken het nog aantrekkelijker.”
  • “Het is een heel veelzijdig boek, recepten voor alle seizoenen, alle smaken, alle maaltijden (van ontbijt tot zelfs een geweldige zeewiertaart) staan erin. Er staan ook veel recepten in die voor kinderen geschikt zijn.
    Ik vind het boek een aanrader omdat het goed doordacht is, een prachtige vormgeving en inhoud heeft”

Bestel nu jouw exemplaar op Boekenwereld.com.

8. Easy Vegan Feelgood

Easy Vegan Feelgood - Living the Green LifeJe goed voelen met de vegan lifestyle, dat is waar de Easy Vegan Feelgood om draait. Voel je gezond met deze mediterrane gerechten. Geniet van een goede portie dolce far niente met je vrienden. En vooral, feel connected: met elkaar én met de aarde. Living the Green Life. Dit is het vervolg op het succesvolle Easy Vegan en Easy Vegan 2. Easy Vegan won de Vegan Award voor Beste vegan kookboek van 2018, jaarlijks uitgereikt door de Nederlandse Vereniging voor veganisme.

Anderen over dit boek:

  • “Dit is een echt een boek dat er ook gewoon heel feestelijk uitziet. De foto’s van de recepten daar krijg je gewoon trek van, ze zijn mooi op de foto gezet. Het is ook een compleet boek, er staat eigenlijk van alles wel in, van sauzen, olie’s en zelfs een recept voor hazelnootpasta.”
  • “Een mooi boek met prachtige fotografie, een lust voor het oog. Als je een beetje van koken houdt heb je de meeste ingrediënten wel in huis, om gelijk te starten. Een compleet boek met recepten van ontbijt tot dessert. Ook het hoofdstuk drinks is niet vergeten. Lastig om een keuze te maken met welk recept als eerste te starten.”
  • “Je hebt niet van die moeilijke ingrediënten nodig. Dat wil namelijk nog wel eens met vegan recepten. Daarom is het boek ook heel inspirerend! Het laat zien dat vegan eten helemaal niet moeilijk of saai hoeft te zijn. Het kan zelfs echt comfort food zijn.”

Bestel nu jouw exemplaar op Boekenwereld.com.

9. Proteïne Power

Proteine power - Emilie FranzoDe lekkerste gemakkelijke recepten met groente, dat is wat de boekenserie De groentekeuken biedt. Altijd vegetarisch, vaak ook vegan en veelal glutenvrij. Met als nieuwste thema Proteïne power: de lekkerste groentegerechten vol stevige eiwitten. Ideaal voor sporters of iedereen die een beetje meer energie nodig heeft.

Nooit eerder waren 250 gram per dag zo’n makkie om te halen. 100% vegetarisch, leuk en gezond om te krijgen en te geven.

Bestel nu jouw exemplaar op Boekenwereld.com.

10. Tara Stiles’ kookboek

Tara Stiles' Kookboek - Tara StilesTara Stiles laat zien hoe jij gemakkelijk gezond kunt leven door te koken met heerlijke ingrediënten die je gewoon om de hoek haalt.
Maak zelf een keuze uit de de meer dan 100 simpele gerechten die je in een handomdraai maakt. Of het nu een complete maaltijd, juices, salades, gezonde snacks of een lekker dessert is: Tara helpt je graag op weg in de keuken. Met heel veel groenten, geen vlees, en af en toe een beetje suiker. Want we mogen weer normaal eten, als je maar op let dat superleuk is om te maken. Even oefenen en je zult versteld staan van jouw kookkunsten. ‘Als je kunt eten, kun je eten’ – zo simpel is het volgens Tara.

De inspiratie voor de recepten ontleent zij aan haar buitenlandse reizen, haar roots (het Midwesten van Amerika) en haar dagelijkse leven in New York.

Anderen over dit boek:

  • “Yes blij met het nieuwe kookboek van Tara Stiles: lekkere en verrassende recepten, weer nieuw info over eten en mooi vormgegeven.”
  • “Veel Geweldige recepten zonder zout”
  • “Tara brengt alles op een leuke, vlotte manier”

Bestel nu jouw exemplaar op Boekenwereld.com.

Klik hier voor meer tips.