Gezond aan tafel logo

10 tips om gezond te eten en leven van Vivian Reijs

13 oktober 2017

Beweging Slapen Verbinding Voeding

Door Vivian Reijs

Mijn manier van eten is natuurlijk vooral gebaseerd op dat wat ik tijdens mijn opleidingen heb geleerd, op het hormoonbalansdieet en het oerdieet, maar zeker ook op mijn eigen versie daarvan. In de loop der jaren heb ik namelijk aan den lijve ondervonden wat wel en wat niet werkt voor mij. Zoals ik eerder al zei ben ik tien kilo zwaarder geweest, heb ik altijd  darmklachten gehad en was mijn energieniveau ook echt beneden peil. Dus ik heb het allemaal zelf mogen ervaren en uitproberen en de lange zoektocht om daar wat aan te veranderen heb ik zelf helemaal afgelegd. Ik wil je die zoektocht maar wat graag besparen en je helpen met mijn tips.

Onbewerkt, suikervrij, biologisch & e-nummervrij

Flink op dieet dus? Nou nee. Ik hou zelf niet echt van een dieet. Honger lijden, calorieën tellen en alles laten staan wat ik lekker vind is niks voor mij. En een killerbody is een droom voor veel vrouwen, maar niet altijd de realiteit. Misschien lukt dat wel als je elke dag twee uur in de sportschool spendeert, maar de meeste dames zijn hardwerkende moeders die alle ballen in de lucht moeten zien te houden. Een goede moeder willen zijn, leuke collega, ondernemer, een  gezellige vriendin met een luisterend oor en ook nog een verzorgende en appetijtelijke partner of echtgenote. Dus zullen veel vrouwen zich afvragen: een überstrak lichaam, hoe dan? En wanneer dan in godsnaam? Ook ik ben, waarschijnlijk net als jij, al blij als ik een of twee keer per week de sportschool haal.

En ik wil ook best billen zonder cellulitis, maar niet door elke vrije minuut daarvoor te trainen. Nee, ik wil gewoon lekker in mijn vel zitten, slanker zijn en me gezonder en vitaler voelen en daar best wat voor doen en laten. Daarom heb ik mijn manier bedacht, die je heel goed vol kunt houden. Ik eet zo veel mogelijk onbewerkt, suikervrij, biologisch en E-nummervrij.

Verder houd ik me voor tachtig procent aan de volgende tien tips. En die andere twintig procent is er voor de guilty pleasures. Zo houden we het leven wel leuk.

10 gouden tips

Mijn 10 gouden tips, hier komen ze:

 • TIP 1 Vermijd suiker zo veel mogelijk
 • TIP 2 Verdubbel je portie groente
 • TIP 3 Eet tarwe- en/of glutenvrij
 • TIP 4 Wees matig met koemelkproducten
 • TIP 5 Eet goede vetten
 • TIP 6 Houd je darmen gezond
 • TIP 7 Beweeg en lach
 • TIP 8 Slaap genoeg
 • TIP 9 (Voor mama’s) Houd je hormonen in balans
 • TIP 10  (Voor mama’s) Afvaltip: combineer geen eiwitten met koolhydraten

In Gezonder met Viv lees je er alles over. Benieuwd? Op onze site vind je 5 gratis recepten uit Vivians kookboek!

 • Dit recept komt uit dit boek

  Gezonder met Viv
  Gezonder met Viv

  • Genieten van lekker eten en tegelijk gezonder, blijer en slanker worden
  • Snel, slank & makkelijk koken voor het hele gezin
  • 80 inspirerende recepten (suiker-, tarwe- en koemelkvrij), inclusief weekmenu's
  Je bestelt en rekent af bij: Boekenwereld


  • Boekenwereld.com: onze eigen boekwinkel
  • Veilig winkelen, bestellen en betalen
  • Laagste prijs op de nieuwste boeken
  • Regelmatig gratis e-books

  Thuiswinkel waarborg

  Onze veilige betaalmethoden:

  • Ideal
  • Mastercard
  • VISA
  • Bancontact
  • AfterPay

  Ook gezonder eten?

  Op zoek naar de lekkerste recepten en betrouwbare informatie? Mis onze gratis nieuwsbrief dan niet en meld je nu aan!

  Dit recept komt uit dit boek  Gezonder met Viv

  • Genieten van lekker eten en tegelijk gezonder, blijer en slanker worden
  • Snel, slank & makkelijk koken voor het hele gezin
  • 80 inspirerende recepten (suiker-, tarwe- en koemelkvrij), inclusief weekmenu's
  27,50
  Direct bestellen ➔
  Je bestelt en rekent af bij: Boekenwereld
  • Boekenwereld.com: onze eigen boekwinkel
  • Veilig winkelen, bestellen en betalen
  • Laagste prijs op de nieuwste boeken
  • Regelmatig gratis e-books

  Thuiswinkel waarborg

  Onze veilige betaalmethoden:

  • Ideal
  • Mastercard
  • VISA
  • Bancontact
  • AfterPay